728 x 90

Столична община обеща да превърне 20 “кални точки” в зелени пространства

За трета поредна година Столична община реализира програма за трансформация на “кални точки”, замърсяващи въздуха, като ги превръща в благоустроени пространства. В момента текат работни дейности в 8 района на София. През този месец предстои стартиране на още 3 обекта и сключване на договор за още 6. Завършени са междублоковите пространства в „Искър“, „Средец“, „Кремиковци“ и „Овча

За трета поредна година Столична община реализира програма за трансформация на “кални точки”, замърсяващи въздуха, като ги превръща в благоустроени пространства.

В момента текат работни дейности в 8 района на София. През този месец предстои стартиране на още 3 обекта и сключване на договор за още 6. Завършени са междублоковите пространства в „Искър“, „Средец“, „Кремиковци“ и „Овча купел“, които преди облагородяването бяха източник за пренасяне на прах по уличните платна.

През 2022 г. Столична община ще трансформира 20 пространства чрез обособяване на места за паркиране, облагородяване  и засаждане на дървесна растителност.

Прочети още:
Мият улиците на София допълнително заради горещините

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *