728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Почти един милион коли със софийска регистрация

Столичния общински съвет разпространи това число като част от новото си решение за промени в наредбата за движението в града.

Официални данни показват, че автомобилите в България със софийска регистрация са малко под един милион като тази информация беше разпространена от Столичния общински съвет.

По-точно, колите на отчет в София са 964 хиляди. СОС разпространи това число като част от новото си решение за промени в наредбата за движението в града, с които бе прието и разширяването на зелената зона, както и това да работи в събота.

„В действителност, автомобилите, които се движат и паркират по софийските улици, са повече от регистрираните в София, тъй като жители на други селища ежедневно пристигат с личните си автомобили до местоработата си в столицата“, коментират още от СОС.

Както Монитор съобщава, от съвета добавят още, че извън централните части на столицата, където няма въведено контролирано паркиране, са налице множеството паркирани МПС по кръстовища, пешеходни пътеки, тротоарни площи в нарушение на Закона за движение по пътищата.

Прочети още:
Идва лято - какви са изискванията за пътуване в Гърция и други страни

Главният архитект на София Здравко Здравков на няколко пъти е коментирал, че трябва да се приоритизират пешеходците. Преди време той припомни, че през 1961 г. София е била планирана за 81 автомобила на 1000 човека, а през 80-те години София се планира за 250 автомобила на 1000 човека.

„В момента надвишаваме 520 автомобила на 1000 човека“, обясни главният архитект през февруари 2020 г.

Припомняме, че от днес, 4 януари 2021 г., Зелена зона ще работи и в събота в часовия диапазон от 10:00 до 18:00 ч. Работното време на Синя зона в събота също ще започва от 10:00 ч., а не както досега от 08:30, и ще приключва в 18:00 ч.

Напомняме също така, че новите части на Зелена зона в районите „Слатина“ – кв. “Яворов“ и „Триадица“ – кв. “Иван Вазов“ започват да функционират също от днес, 4 януари 2021 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *