728 x 90

Чехия не е съгласна с плана на ЕС за забрана на ДВГ в нови коли от 2035

Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви, че ще защитава автомобилната индустрия в страната и ще оспори предложението на Европейския съюз да се забранят продажбите на чисто нови автомобили с бензинови и дизелови автомобили от 2035 г. „Няма да се съгласим със забраната за продажба на автомобили, работещи с изкопаеми горива“, каза той в сряда пред уебсайта

Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви, че ще защитава автомобилната индустрия в страната и ще оспори предложението на Европейския съюз да се забранят продажбите на чисто нови автомобили с бензинови и дизелови автомобили от 2035 г.

„Няма да се съгласим със забраната за продажба на автомобили, работещи с изкопаеми горива“, каза той в сряда пред уебсайта за новини iDnes, цитиран от Automotive News. „Не е възможно. Тук не можем да диктуваме какво са измислили зелените фанатици в Европейския парламент.“

Чехия, един от най-големите автомобилни производители в света на база на глава от населението, ще направи темата приоритетна, когато поеме ротационното председателство на ЕС през втората половина на 2022 г., каза Бабиш. Чехите ще подкрепят изграждането на инфраструктура за електрически превозни средства, но няма да субсидират действителното им производство, каза той.

Автомобилната индустрия представлява почти една трета от чешката икономика. Нацията е дом на марката Skoda на Volkswagen Group, която има две автомобилни фабрики в страната. Toyota и Hyundai също произвеждат автомобили в страната.

Бабиш, който се стреми към преизбиране следващия месец, дава приоритет на защитата на националните интереси в политиката си пред ЕС.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт