728 x 90

Skoda с ново лого: Надпис вместо стрела на капака

Skoda ще промени надписите и логотото си през 2023 г. И двете стават по-дигитални и по-„екологични“. В същото време марката инвестира в електрически автомобили. С обявяването на стратегията Next Level, която включва амбициозни цели за продажби и нови електрически модели, Skoda показа и новото си лого. В бъдеще марката ще търси свеж образ: новото лого

Skoda ще промени надписите и логотото си през 2023 г. И двете стават по-дигитални и по-„екологични“. В същото време марката инвестира в електрически автомобили.

С обявяването на стратегията Next Level, която включва амбициозни цели за продажби и нови електрически модели, Skoda показа и новото си лого. В бъдеще марката ще търси свеж образ: новото лого на Skoda вече не е триизмерно. Това трябва да го направи да изглежда по-добре на екраните. Надписът е без „хачек“, чавката над S, която на чешки показва произношението като „Ш“. В новото лого тя е станала част от първата буква.

Надпис вместо емблема със стрела на капака

Студията Vision 7S показва, че в бъдеще на предния капак ще се вижда надпис вместо логото. По-долу вместо решетка има гладка повърхност със сензори. Tech Deck е названието, с което Skoda нарича това ново разпределение. В това има логика, понеже електрическите автомобили вече не се нуждаят от предна решетка. Вместо това отпред често са разположени датчиците на системите за подпомагане на водача. 

Новите комуникационни цветове – изумрудено и електриковозелено, означават екология, устойчивост и електрическа мобилност. Очаква се до 2030 г. електрическите автомобили да заемат повече от 70 процента от продажбите на Skoda. Марката ще инвестира 5,6 милиарда евро през следващите осем години. Вече са обявени три нови модела до 2026 г.: компактният електрически SUV Elroq, дериват на електрическия миниавтомобил ID.2, и седемместен автомобил в стила на студията Vision 7S. До 2030 г. Skoda възнамерява да стане един от петте автомобилни производители в Европа с най-големи продажби.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт