728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Задава се почти двойно поскъпване на скобите и „паяка“ в София

Столичният общински съвет обсъжда промени в цените за неправилно паркиране в София. На дневен ред е почти двойно покачване на таксите за т.нар. „паяк“, както и за слагането на наказателни скоби. По данни на NOVA, става въпрос за вдигане на цената за „паяк“ от 60 на 105 лева, като мотивът за това са повишените разходи

Столичният общински съвет обсъжда промени в цените за неправилно паркиране в София. На дневен ред е почти двойно покачване на таксите за т.нар. „паяк“, както и за слагането на наказателни скоби.

По данни на NOVA, става въпрос за вдигане на цената за „паяк“ от 60 на 105 лева, като мотивът за това са повишените разходи на Центъра за градска мобилност. По отношение на скобите, предвижда се цената да стане от 30 на 50 лева за провинение.

„За репатриране с техническо средство тип „паяк” се заплащат 60 лева от гражданите. Реалните разходи по разчети на ЦГМ са 105 лева”, обяснява Виктор Чаушев, външен експерт към Столичния общински съвет.

Прочети още:
МВР пише актове на шофьорите на тежкотоварни машини от протеста в София

По данни на DizzyRiders, разходите на ЦГМ са както следва:

– разходи за материали: 9,76 лв.
– разходи за външни услуги: 6,54 лв.
– амортизация: 13,94 лв.
– за заплати: 41,58 лв.
– за осигуровки и надбавки: 16,29 лв.
– ДДС: 17,62 лв.

Всичко: 105,74 лв.

Сред общинските съветници обаче има и опоненти на предложеното поскъпване. „Не е обосновано докрай. На практика в момента от ЦГМ имаме информация относно разходите, които са направили по цялостната си дейност по репатриране. Включително и ремонти на улици”, коментира Зафир Зарков, общински съветник в Столичния общински съвет. „Цената трябва да се аргументира”, коментира дори и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *