728 x 90

Shelby F-150 има 775 к.с. и струва $115 000 – ще се продава и в Европа!

Има нов играч на сцената на супер мощните и способни пикапи от Америка и името му е много познато по целия свят. Хората от Shelby American накрая се добраха до новия Ford F-150 от 2021 г. и го преобразиха. Запознайте се с чисто новия Shelby F-150, чиято мисия е да завладее всички терени извън утъпкания

Има нов играч на сцената на супер мощните и способни пикапи от Америка и името му е много познато по целия свят. Хората от Shelby American накрая се добраха до новия Ford F-150 от 2021 г. и го преобразиха. Запознайте се с чисто новия Shelby F-150, чиято мисия е да завладее всички терени извън утъпкания път.

Сигурно си личи още от снимките, но трябва да започнем, отбелязвайки, че това е нещо повече от просто комплект големи гуми и богато брандиране Shelby. Пикапът се движи върху изцяло модифицирано шаси с компоненти Fox и куп подобрения. Shelby казва, че окачването има променливи настройки, които могат да се избират в зависимост от начина на употреба. Колелата са 22-цолови с гуми за всякакъв терен BFGoodrich KO2.

Дръзка специфична за Shelby предна решетка допълва новия преден капак и предна броня. Куп други промени има по екстериора, а в кабината откриваме изцяло нова селекция от материали – много кожа, червени шевове и нови декорации.

Прочети още:
Обновеният Ford Kuga се появи без камуфлаж

Под капака купувачите имат избор между няколко предложения. Версията с най-висока цена разполага с 5.0-литров V8, който Shelby зарежда до 775 конски сили. Вторият малко по-евтин вариант е със същия двигател, но в негово атмосферно изпълнение. И двата мотора разполагат с преработена изпускателна система, нови колектори, запалителни свещи и множество други подобрения.

Новият Shelby F-150 определено покрива всички изисквания на търсещите емоции зад волана. Както се досещате обаче, пикапът идва на ултра висока цена. Motor1.com съобщава, че всички Shelby F-150 са модели Lariat 4×4, а цената започва от 107 080 долара за атмосферния вариант. Ако искате версията със 775 к.с., тя започва от 114 980 долара. Едва 600 бройки са планирани за производство за клиенти както в САЩ, така и в избрани страни в Европа.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *