Себастиaн Льоб подписва с Ford за 2022 г.?

Себастиан Льоб се е присъединил към екипа на M-Sport по време на асфалтовите тестове на хибридната Puma Rally1 във вторник. От британския тим не коментират ангажиментите си с деветкратния световен шампион, но се очаква той да получи частична програма за догодина. За последно Льоб участва на рали „Турция“ през 2020 г., когато се качи на

Себастиан Льоб се е присъединил към екипа на M-Sport по време на асфалтовите тестове на хибридната Puma Rally1 във вторник. От британския тим не коментират ангажиментите си с деветкратния световен шампион, но се очаква той да получи частична програма за догодина.

За последно Льоб участва на рали „Турция“ през 2020 г., когато се качи на подиума със заводския автомобил на Hyundai. Двугодишният ангажимент на французина с корейския производител бе предшестван от спорадични участия със Citroen, които комбинираше с програмата си в WTCC.

В момента Себ е ангажиран с рали рейд проекта на Prodrive и Bahrain Raid Xtreme, както и с Extreme E, където кара за екипа на Люис Хамилтън Team X44. Двата шампионата обаче имат сравнително разтоварен календар и комбинацията с WRC е лесно осъществима, като единствено рали „Монте Карло“ е под въпрос заради близостта с рали „Дакар“.

От M-Sport все още не са потвърдили пълната си пилотска линия за сезон 2022. Крейг Брийн официално подписа с британците по-рано този месец, като очакванията са, че Адриан Фурмо и Гъс Грийнсмит ще останат в отбора, който е готов да участва във WRC с четири автомобила догодина.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *