728 x 90

Това е последният сезон на Себастиан Фетел във Формула 1

Себастиан Фетел обяви официално днес, че ще прекрати кариерата си във Формула 1 в края на настоящия сезон. Новината е до известна степен очаквана заради коментарите на германеца напоследък, но със сигурност ще има огромно отражение върху пазара на пилотите. „Решението да се оттегля бе трудно. Размишлявах дълго в тази посока“, обяснява Фетел в официалното

Себастиан Фетел обяви официално днес, че ще прекрати кариерата си във Формула 1 в края на настоящия сезон. Новината е до известна степен очаквана заради коментарите на германеца напоследък, но със сигурност ще има огромно отражение върху пазара на пилотите.

„Решението да се оттегля бе трудно. Размишлявах дълго в тази посока“, обяснява Фетел в официалното съобщение на Aston Martin.

„В края на годината ще отделя малко повече време, за да реша накъде да насоча вниманието си впоследствие. За мен едно е ясно. Баща съм и искам да прекарвам повече време със семейството си.“ „Днес обаче не е ден за сбогуване. Днес е ден, в който искам да ви кажа благодаря. На всички! И най-вече на феновете. Без тяхната страстна подкрепа Формула 1 няма как да съществува.“

Решението на Фетел да сложи точка на кариерата си отваря неочаквано една позиция на стартовата решетка за догодина. Ланс Строл категорично ще остане в Aston Martin и вече има достатъчно опит, за да движи организацията напред. Въпросът е доколко канадецът има уменията да го направи. Една от възможностите е Нико Хюлкенберг да се завърне във Формула 1, но вече като титуляр с пълен сезон, а не като резерва на Фетел или Строл. Другият вариант е млад неопитен пилот да влезе със съответния спонсорски пакет. 

Тестовият състезател на Alpine Оскар Пиастри чака отдавна своя шанс, шампионът във Формула Е Ник де Врийс също има амбиции най-накрая да пробие във Формула 1, а по традиция и шампионът във Формула 2 винаги провокира интерес. Пет кръга преди края Фелипе Другович има 39 точки преднина спрямо Тео Пуршер в поддържащите серии на Формула 1.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт