728 x 90

Синът на бин Сулайем загина при катастрофа

  Новината е потвърдена от Международната автомобилната федерация Саиф бин Сулайем, синът на президента на ФИА Мохамед бин Сулайем, е загинал при пътен инцидент в Дубай във вторник. От ФИА са потвърдили случилото се, но ще се въздържат от допълнителни изявления заради желанието на бин Сулайем.  Саиф тръгва по-стъпките на баща си и споделя същата страст

  Новината е потвърдена от Международната автомобилната федерация

  Саиф бин Сулайем, синът на президента на ФИА Мохамед бин Сулайем, е загинал при пътен инцидент в Дубай във вторник. От ФИА са потвърдили случилото се, но ще се въздържат от допълнителни изявления заради желанието на бин Сулайем. 

  Саиф тръгва по-стъпките на баща си и споделя същата страст към автомобилите и моторните спортове. През сезон 2016-2017 той кара във Формула 4 шампионата на Обединените арабски емирства заедно с настоящите пилоти във Формула 1 Логан Сарджънт и Оскар Пиастри. Той има няколко седми и осми места на „Яс Марина“, но така и не излиза на международната сцена.

  Наскоро Мохамед бин Сулайем влезе в остър конфликт със собствениците на Формула 1 от Liberty Media, след като обяви, че бизнес подходът им пречи на развитието на спорта. Впоследствие президентът на ФИА реши да се откаже от преките ръководни ангажименти към шампионата и да ги прехвърли към директора на едноместните формули Ник Томбазис.

  Бин Сулаейм наследи Жан Тод на поста президент на ФИА през декември 2021 година.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт