В Rolls-Royce притеснени – електрически модел ще е по-шумен от V12!

Преминаването към електрическа енергия за задвижване на автомобили няма да подмине и производителят на може би най-луксозните леки коли в света. Rolls-Royce възнамерява да предлага само електромобили от 2030 година натам, но преходът към EV-та далеч няма да е лесен. Британците обаче имат доста нетрадиционни опасения. В Rolls се притесняват, че електрическите модели на фирмата

Преминаването към електрическа енергия за задвижване на автомобили няма да подмине и производителят на може би най-луксозните леки коли в света. Rolls-Royce възнамерява да предлага само електромобили от 2030 година натам, но преходът към EV-та далеч няма да е лесен.

Британците обаче имат доста нетрадиционни опасения. В Rolls се притесняват, че електрическите модели на фирмата ще бъдат по-шумни в кабината, отколкото тези, задвижвани с V12 бензинов мотор.

Обяснението е леко странно, но във фирмата вярват, че електрическите Rolls-ове ще бъдат по-шумни, защото няма да имат равномерен шум от двигателя, който да заглушава шума от пътя и вятъра.

Изпълнителният директор на Rolls-Royce Торстен Мюлер-Отвос смята, че „вероятно не си струва“ компанията да се бори с този феномен, за който, честно казано, чуваме за първи път.

Прочети още:
Дебют за електрическият Ford E-Transit с пробег до 380 километра с едно зареждане

Моделът Ghost, отбелязва Отвос, вече е толкова тих в движение „че хората се чувстват малко дезориентирани на борда и трябваше да върнем определени нива на шум обратно“. Босът на Rolls-Royce вярва, че инженерите имат необходимия капацитет да се справят с шумовия проблем и при електромобилите.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget