728 x 90

Пътната полиция ще следи за нарушители и с дронове

Планирани са промени в Инструкция № 8121з-749 от 20 октомври 2014 г. за реда и организацията за осъществяване на дейностите по контрол на пътното движение. Според първите информации, те ще позволят на пътните полицаи да използват нови методи за следене на нарушители в пътния трафик. Както съобщават колегите ни от DizzyRiders, предвижда се за първи

Планирани са промени в Инструкция № 8121з-749 от 20 октомври 2014 г. за реда и организацията за осъществяване на дейностите по контрол на пътното движение. Според първите информации, те ще позволят на пътните полицаи да използват нови методи за следене на нарушители в пътния трафик.

Както съобщават колегите ни от DizzyRiders, предвижда се за първи път към дейността на полицаите на пътя да се присъединят и дронове. Засега спецификации на летящите машини не за известни, но можем да предположим, че органите на реда имат известен опит с използването им, тъй като на такива се разчита и по време на големи мачове, предполагащи напрежение между агитки.

Освен това, възможно е да се използват немаркирани автомобили, оборудвани с измервателна техника за скорост. Предлага се и да се разширят случаите, при които кола се спира за проверка. Целта е „да се даде законова възможност на контролните органи да извършват масови проверки на водачите на ППС по време на разпоредeна специализирана полицейска операция“, пише в мотивите към проекта.

Прочети още:
Започна същинската строителна работа по трите нови метростанции от Линия 3 на метрото

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *