728 x 90

Renault ZOE е най-продаваният електромобил в Европа за 2020 г.

От януари 2020 г. са продадени повече от 84 000 автомобила ZOE, почти двойно повече в сравнение с 2019 г.

Пионер в областта на електрическата мобилност, Renault е начело на европейския пазар на електромобили с 95 985 продажби към края на ноември 2020 г., съставляващо ръст от 80% спрямо регистрациите през миналата година.

Третото поколение Renault ZOE (лансирано през 2019 г.), със своя нов дизайн и функционалности, ясно поставя еталон по отношение на автономията, гъвкавостта и ефективността в своята категория. ZOE остава най-продаваният електрически лек автомобил в Европа.

От януари 2020 г. са продадени повече от 84 000 автомобила ZOE, почти двойно повече в сравнение с 2019 г. (от януари до края на ноември). Моделът е лидер на пазара на електромобили в големи страни като Франция, Германия, Италия, Испания или Португалия. Повече от 268 000 автомобила ZOE са продадени в Европа от лансирането на модела.


Припомняме, че през октомври най-продаваният автомобил на електрическа енергия в Европа беше Volkswagen ID.3.

На този линк можете да прочетете нашето ревю на новия Renault ZOE.


Kangoo Z.E. остава най-продаваният електрически лекотоварен автомобил от 2010 г. 8 498 автомобила Kangoo Z.E. са регистрирани към края на ноември 2020 г., което представлява един на всеки три електрически лекотоварни автомобили. 57 595 автомобила Kangoo Z.E. са продадени в Европа от 2010 г.

Прочети още:
BMW iX xDrive50: Пробегът с едно зареждане е по-голям от обещания

Наскоро лансирано, новото Renaut Twingo Electric задава нова референция за електрическите автомобили от сегмент A с 1 760 регистрации в Европа. Благодарение на своята гъвкавост, модуларност и автономия от 190 км по WLTP (до 270 км по WLTP City), Twingo Electric е най-добрият спътник за ежедневното пътуване до работното място

Пълната гама електромобили на Renault включва също Twizy с над 31 000 продажби и Master Z.E. – ван, предлагащ до 3,5 тона полезен товар. Благодарение на своя опит в областта на електромобилите, наскоро Renault разкри следващата глава от историята на своята електрическа гама: Megane eVision. Възползващ се от платформата CMF-EV на Алианса, серийният автомобил, базиран на Megane eVision, ще бъде отговорът на Renault за електрически автомобил от С-сегмент.

Заедно с изцяло електрическата си гама, Renault предлага комплиментарна оферта от хибридни и plug-in хибридни версии на своите бестселъри (Clio, Captur & Megane) и нови модели (Arkana).

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *