728 x 90

Renault спря производството на Talisman

В началото на годината Volkswagen прекрати производството на седана Passat в Европа и сега Renault последва примера на немските си колеги със своя автомобил от сегмента D в Европа. Talisman вече не е в производство, като редица медии съобщават, че моделът е слязъл от поточните линии в края на миналия месец. Бърза проверка на официалния

В началото на годината Volkswagen прекрати производството на седана Passat в Европа и сега Renault последва примера на немските си колеги със своя автомобил от сегмента D в Европа. Talisman вече не е в производство, като редица медии съобщават, че моделът е слязъл от поточните линии в края на миналия месец.

Бърза проверка на официалния сайт на марката в България потвърждава, че поръчките за Talisman са вече затворени. Единственият седан в гамата на бранда към момента е Megane Sedan, а същото е положението и с комби автомобилите – Clio и Talisman комби са вече в историята, остава единствено Megane комби.

Изглежда D сегментът в Европа ще бъде заличен почти напълно. Освен Renault, Ford също ще спре своя модел този месец. Mondeo ще се произвежда само още няколко седмици, а засега не е ясно дали ще има директен наследник. Peugeot засега държи фронта с 508, a Citroen превърна C5 в нещо като голям кросоувър. Volkswagen ще предлага следващото поколение Passat само като комби, но най-вероятно Superb ще запази формата и размерите си при следващото поколение.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *