728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Renault и СБА пуснаха първата мобилна зарядна станция в България

Renault България и Съюза на българските автомобилисти обявяват старта на съвместно партньорство, целящо да улесни потреблението на електромобили в България. В отговор на най-голямото притеснение на потребителите по отношение на електрическите автомобили – техния пробег, двете компании представят първата в България мобилна зарядна станция. Новата услуга дава възможност на клиентите на СБА да се възползват

Renault България и Съюза на българските автомобилисти обявяват старта на съвместно партньорство, целящо да улесни потреблението на електромобили в България.

В отговор на най-голямото притеснение на потребителите по отношение на електрическите автомобили – техния пробег, двете компании представят първата в България мобилна зарядна станция.

Новата услуга дава възможност на клиентите на СБА да се възползват от допълнителен заряд в извънредна ситуация, когато такъв не им е бил достатъчен за достигане на крайната дестинация или при липса на свободна стационарна зарядна станция.

Стандартно мобилната зарядна станция зарежда електрически автомобил с приблизителен заряд от 7 км. в рамките на 15 минути. Батерията на станцията се самозарежда от алтернатора на автомобила по време на път, което дава възможност за гъвкавост и бързина в предоставянето на услугата на няколко електромобила за кратък период от време.

Зарядното устройство е оперативно в голям температурен диапазон (от -20°C до +50°C), което го прави изключително подходящо за сезонността на българския климат.

„За нас е радост и чест, че бяхме поканени да участваме в този проект с нашия дългогодишен партньор СБА. Като пионер и лидер в областта на електрическата мобилност вече повече от 10 години Renault не спира да разработва и подкрепя решения, улесняващи потреблението на електромобили. Разбирайки нуждата от усилия в изграждането на цялостна и устойчива екосистема, в глобален план Renault вече е основен играч в сфери като споделена мобилност, рециклиране на батерии, а от тази година и решения за зареждане на електрически или електрифицирани автомобили. Днес Renault с гордост застава като партньор зад първата в България мобилна зарядна станция.“ заяви Емил Гърнев, генерален мениджър Renault & Dacia за България.

Прочети още:
Rimac Nevera дебютира с 1914 к.с. и веднага подобри рекорда на четвърт миля (видео)

Услугата „Мобилна зарядна станция“ ще се предлага като част от стандартния пакет Renault Пътна помощ за всички нови и съществуващи клиенти на електрически автомобили Renault.

Пилотният автомобил Renault Kangoo, оборудван с иновативната зарядна станция, е стациониран в гр. София, а в дългосрочен план услугата ще бъде разширена и с автомобили в други големи градове.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget