728 x 90

Renault няма да разработва нови дизелови мотори

Renault обяви чрез своя главен изпълнителен директор Лука де Мео, че повече няма да инвестира пари в разработването на дизелови двигатели от ново поколение. На разговор с акционерите в компанията де Мео потвърди, че съществуващите dCi агрегати ще бъдат адаптирани да отговарят на по-строгите стандарти за емисии. Засега не е ясно дали планът е дизелите

Renault обяви чрез своя главен изпълнителен директор Лука де Мео, че повече няма да инвестира пари в разработването на дизелови двигатели от ново поколение.

На разговор с акционерите в компанията де Мео потвърди, че съществуващите dCi агрегати ще бъдат адаптирани да отговарят на по-строгите стандарти за емисии. Засега не е ясно дали планът е дизелите на марката да изчезнат през 2025 година, когато навлиза новият емисионен стандарт Евро 7.

Информацията беше съобщена първо от Automotive News.

Спокойно може да се каже, че Renault вече премахн дизеловия двигател до голяма степен от своите редици. Някои от моделите на компанията вече не се предлагат с двигател със запалване чрез сгъстяване и много от предстоящите модели ще загубят дизеловите опции на своите предшественици.

Дори Dacia, бюджетната марка на Renault, премина към гама без дизел за последното си поколение автомобили в Европа. Вместо това, румънците наблегнаха на бензинови двигатели и такива, работещи на алтернативни горива.

Прочети още:
Lancia Delta Maturo Stradale: Модерен прочит на една рали легенда

Припомняме, че Renault също така смята да ограничи всичките си нови превозни средства до максимална скорост от 180 км/ч. Същото ще важи и за моделите на Dacia.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *