728 x 90

Renault Espace се завърна!

  През тази година Renault Espace става на 40 години. Щеше да е жалко това култово име от историята на френската марка да отиде в небитието – най-малкото заради славното си минало. В началото на 80-те този ван с каросерия, произвеждана от Matra, се превърна в същинско явление на пазара и стана първообраз на съвременните европейски

  През тази година Renault Espace става на 40 години. Щеше да е жалко това култово име от историята на френската марка да отиде в небитието – най-малкото заради славното си минало. В началото на 80-те този ван с каросерия, произвеждана от Matra, се превърна в същинско явление на пазара и стана първообраз на съвременните европейски ванове. Сега Espace се завръща на пазара, само че под формата на SUV, използващ платформата CMF-CD на концерна. Автомобилът на практика е по-голям събрат на новия Austral и със своя седемместен интериор се явява наследник на Koleos.

  Външно автомобилът се ориентира към познатия от Austral спортно-елегантен стил, като особено впечатление прави характерната чупка в областта на задните колонки на покрива. В зависимост от нивото на оборудване, колелата са с диаметър 19 или 20 цола.

  Прочети още:
  Honda представи официално новите ZR-V, CR-V, e:Ny1
  espace

  Интериорът също е характерен за новите модели на марката със своя вертикален 12-инчов тъчскрийн и 12,3-инчово дигитално приборно табло. Като опция ще има и 9,3-инчов head-up дисплей. Лостът за управление на трансмисията е разположен на кормилната колона. Общата вместимост на местата за съхранение на предмети достига внушителните 39 литра, а багажникът побира межоду 777 и 1818 литра – съответно при петместна и двуместна конфигурация. С вдигнати седалки на третия ред обемът му намалява до 159 литра. Моделът се очаква на пазара още през тази година.

  Източник: AMS.bg

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт