728 x 90

Renault ще разработва електромотор без редкоземни елементи

Renault Group, Valeo и Valeo Siemens eAutomotive обявяват подписването на меморандум за разбирателство за формиране на стратегическо партньорство за проектиране, разработка и производство във Франция на е-двигател от ново поколение, елиминирайки използването на редкоземни елементи. Тримата партньори ще комбинират своето ноу-хау и признат опит, за да проектират уникална електрическа задвижваща система, несравнима в световен мащаб, предлагаща

Renault Group, Valeo и Valeo Siemens eAutomotive обявяват подписването на меморандум за разбирателство за формиране на стратегическо партньорство за проектиране, разработка и производство във Франция на е-двигател от ново поколение, елиминирайки използването на редкоземни елементи.

Тримата партньори ще комбинират своето ноу-хау и признат опит, за да проектират уникална електрическа задвижваща система, несравнима в световен мащаб, предлагаща повече мощност с по-малко енергия и без използването на редкоземни елементи.

В рамките на партньорството всеки от тримата партньори ще допринесе за разработването и производството на двете ключови части на електродвигателя: ротора и статора.

Renault ще разработи и произведе EESM роторна технология (електрически възбуден синхронен двигател) с подобрени енергийни характеристики и без използването на редкоземни елементи. В допълнение към доставката на компоненти, базирани на най-добрия опит на всяка от компаниите, ролята на Renault Group в цялостната архитектура на двигателя също ще бъде поета от Renault.

Прочети още:
Отново дизел с над 350 к.с. от BMW

Valeo и Valeo Siemens eAutomotive ще разработят и произвеждат статора, който се основава на технологичния опит на Valeo в сглобяването на медни проводници. Благодарение на уникалното си ноу-хау в тази област, позволяващо използването на по-висока плътност на медта в статора, Valeo е в състояние да генерира повече мощност, без да се налага да използва повече електрическа енергия.

Renault Group, Valeo и Valeo Siemens eAutomotive ще бъдат първите масови производители на електродвигател с мощност 200 kW без използване на редкоземни елементи от 2027 г. Производството на двигателя за нуждите на автомобилния производител ще се базира в завода на Renault Group в Клеон, Франция.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт