728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

БГ пазар: Продават „реквизит от филм за бъдещето“ или Renault Avantime

Renault Avantime е един от най-редките модерни модели на френската фирма. Останахме доста изненадани, че открихме такъв екземпляр за продажба в България и автомобилът изглежда доста приятно. Обявата можете да видите на този линк. На такъв екстравагантен автомобил определено подхожда екстравагантно описание. Точно такова откриваме в обявата, която анонсира продажбата на колата срещу сума от

Renault Avantime е един от най-редките модерни модели на френската фирма. Останахме доста изненадани, че открихме такъв екземпляр за продажба в България и автомобилът изглежда доста приятно. Обявата можете да видите на този линк.

На такъв екстравагантен автомобил определено подхожда екстравагантно описание. Точно такова откриваме в обявата, която анонсира продажбата на колата срещу сума от 6500 лева. Текста публикуваме по-долу без редакторска намеса:

„Екстравагантен автомобил, проектиран и произведен от компанията Matra.
Общият брой на произведените коли е 8557 единици. Дори в Европа е доста рядък, да не говорим за България с омръзналите вече Logan и Duster.
Миниван с три врати или мега-хечбек, купе, което дизайнерът шеговито е увеличил, а останалите участници в проекта са приели, че така трябва да бъде. По-близо до свръхзвуковия Мираж отколкото до най близкия Ситроен Пикасо.

Avantime е толкова извън от заобикалящата го реалност, че след като го види човек, си мисли, че има скрит в храстите филмов екип.
Кола, неподлежаща на никаква класификация, изглежда оживял реквизит от филм за бъдещето.

Интериор
Какви ли не необичайни механизми за отваряне на автомобилни врати се срещат: крила на чайка, сокол, лебед . . . най на края гилотини. Разчупващи се на две несиметрични половини, вратите на Avantime все още нямат красиво име, което не им пречи да заемат достойно място в този ред. Сложният, на пръв поглед дизайн, носи чисто практическа цел. Дължината на една врата без малко метър и половина, и ако я нямаше тази хитра кинематика, пътниците на Рено биха имали значителни проблеми с паркирането.

Покрив над главата на практика няма , вместо това има два люка: огромен плъзгащ се шибидах над водача и по – малък, стационарен над задните седалки. И двата са снабдени с висококачествени сенници, създаващи комфортна и дискретна обстановка в салона. Плъзгащият се шибидак може да се отваря едновременно с прозорците клавишите за управление са на централната конзола.“

Прочети още:
БГ пазар: Продават Lexus LS400 с въздушно окачване и V8 за 15 000 лв.

„Въпреки огромните прозорци и пълното му остъкление Reno Avantaim е с много високо ниво на безопастност, почти като миниван. Колата е получила максималните пет звезди в краш-тестовете на Euro NCAP.
Двигател и резервни части
2-литров турбомотор F4RT, 16V, 163 к. с.
Турбината е Mitsubishi TD04 в отлично състояние.
Когато става въпрос за резервни части и консумативи, поради близките роднински връзки с Espace, няма проблеми с намирането на нови и предполагам втора употреба части.
Автомобилът е с бензинов 2-литров турбомотор с мощност 163 к. с. , които в съчетание с 6 степенната скоростна кутия, осигурява отлична динамика с достатъчно разумен разход на гориво.
В движение до 150 км. ч. осъстват каквито и да е шумове, аеродинамични или от двигателя. Скоростта се поддържа лесно и управляемостта е отлична.“

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *