728 x 90

Renault и Airbus ще работят заедно по батерии от следващо поколение

Airbus и Renault Group, световни лидери в авиационната и автомобилната индустрия, подписаха споразумение за научноизследователска и развойна дейност, което има за цел да подобри синергиите и ускори пътните карти за електрификация на двете компании, подобрявайки съответната гама от продукти. Това партньорство ще помогне на Airbus да развие технологиите, свързани с бъдещите хибридно-електрически самолети, и ще

Airbus и Renault Group, световни лидери в авиационната и автомобилната индустрия, подписаха споразумение за научноизследователска и развойна дейност, което има за цел да подобри синергиите и ускори пътните карти за електрификация на двете компании, подобрявайки съответната гама от продукти. Това партньорство ще помогне на Airbus да развие технологиите, свързани с бъдещите хибридно-електрически самолети, и ще бъде описано подробно на срещата на върха на Airbus, която ще се проведе от 30 ноември до 1 декември.

Като част от това партньорство инженерните екипи на Airbus и Renault Group ще обединят усилията си за усъвършенстване на технологиите, свързани със съхранението на енергия, което остава една от основните пречки пред развитието на автономността на електрическите автомобили. Споразумението за сътрудничество ще обхване по-специално технологични елементи, свързани с оптимизирането на управлението на енергията и подобряването на теглото на батериите, и ще направи възможно проучването на най-добрите варианти за удвояване на енергийната плътност на батериите до 2030 г., преминавайки от настоящите химически (усъвършенствани литиево-йонни) клетки до изцяло твърдотелни конструкции.

Прочети още:
Според Honda ДВГ ще играе важна роля дори и след 2040 г.

Партньорите ще проучат пълния жизнен цикъл на бъдещите батерии, от производството до възможността за рециклиране, за да подготвят индустриализацията на тези бъдещи дизайни на батерии, като същевременно оценят техния въглероден отпечатък през целия им жизнен цикъл.

За първи път двама европейски лидери от различни сектори споделят инженерни познания, за да оформят бъдещето на хидридно-електрическите самолети. Авиацията е изключително взискателна област по отношение на безопасността и потреблението на енергия, също като автомобилната индустрия. В Renault Group нашият 10-годишен опит във веригата на стойността на електрическите автомобили ни носи едни от най-добрите отзиви от областта и експертиза в работата на системите за управление на батериите. Водени от една и съща амбиция за иновации и намаляване на въглеродния отпечатък, нашите инженерни екипи си сътрудничат с тези на Airbus за обединяване на междусекторни технологии, които ще позволят както използването на хибридни самолети, така и разработването на автомобили за утрешния ден. 

Жил Ле Борн, изпълнителен вицепрезидент, инженеринг Renault Group

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт