728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

И Renault ограничава колите си до 180 км/ч максимална скорост

Според нов репортаж на Spiegel, шефът на Renault Лука де Мео е казал на акционери във фирмата по време на среща в Париж миналата седмица, че високата скорост е основната причина за смъртните случаи на пътя. Именно поради това френският производител иска да ограничи максималната скорост на всичките си нови превозни средства до 180 км/ч

Според нов репортаж на Spiegel, шефът на Renault Лука де Мео е казал на акционери във фирмата по време на среща в Париж миналата седмица, че високата скорост е основната причина за смъртните случаи на пътя.

Именно поради това френският производител иска да ограничи максималната скорост на всичките си нови превозни средства до 180 км/ч и за това ще въведе така наречената система за безопасност Safety Coach. Тя ще следи ограниченията на пътната скорост и пътните условия и ще регулира автоматично скоростта на движение.

Трябва да признаем, че така или иначе има само няколко места на Земята, където можете да се качите над 140 км/ч, без да нарушавате закона. Някои участъци от Аутобана в Германия позволяват шофиране без ограничения, макар че много малко шофьори, купуващи си ново Renault, така или иначе отиват на тест за максимална скорост на германската магистрала.

Прочети още:
Пуснаха Maybach S-Class и с 6-цилиндров мотор

Въпреки това, Spiegel съобщава, че Dacia ще въведе същите ограничения на скоростта от 180 км/ч в автомобилите си, а предвид малко слабите резултати на марката при скорошни краш тестове, вероятно това не е лоша идея.

Към този момент не е известно кога Renault и Dacia ще започнат да доставят автомобили със споменатата система за безопасност, но няма да се изненадаме, ако все повече производители се присъединят към тази тенденция.

Тъй като много тунинг компании вече са експерти в софтуерните модификации, скоростната бариера, която Volvo въведе преди месеци, може лесно да бъде заобиколена и очакваме новата технологична функция на Renault също да бъде контролирана от тунинг фирми.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *