728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Тази седмица завършва ремонтът при Чирпан на магистрала Тракия

Ремонтните дейности на 10 км отсечка до пътен възел Чирпан – изток се предвижда да завършат на 19 април т. г.

По-късно тази седмица ще завърши ремонтът в 6 км участък от АМ Тракия от общо 16.5 км, които се обновяват в момента. Строителните работи стартираха в началото на февруари и до дни ще се възстанови движението в отсечката между връзката за АМ Марица и пътен възел Чирпан. Ремонтът на останалата част от трасето до пътен възел Чирпан – изток продължава.

С пускането на движението в ремонтирания 6 км участък трафикът в посока Бургас ще преминава от пътен възел Чирпан по третокласния път III-664 през околовръстния път на Чирпан и по път II-66 Чирпан – Стара Загора до пътен възел Чирпан – изток, където ще се връща на автомагистралата, и обратно.

Ремонтните дейности на 10 км отсечка до пътен възел Чирпан – изток се предвижда да завършат на 19 април т. г. За изпълнението им участъкът ще остане затворен за движение в двете платна.

Прочети още:
За Великден в съседна страна - какво трябва да знаете за пътуването?

Строителните работи включват машинно подравняване на банкети, дълбоко фрезоване на съществуващата настилка, студено рециклиране, ремонтно-възстановителни дейности на 9 съоръжения в отсечката между пътните възли Чирпан и Чирпан – изток, бетонови работи, полагане на геомрежа, полагане на неплътен и плътен асфалтобетон. С изпълнение на планираните дейности се подобрява експлоатационното състояние на асфалтовата настилка и отводняването. Отсечката ще бъде с нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци.

Строителните дейности в 16.5 км участък са част от започналия през октомври м. г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ Тракия /от 156-ти до 208-ми км/. В края на декември 2020 г. приключи обновяването на 12 км от АМ Тракия в двете платна, между пътните възли Белозем и Оризово. Трасето е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *