Ремонтът между Чирпан и Стара Загора на Тракия трябва да свърши след 3 седмици

Ремонтът на над 23 км от АМ Тракия между пътните възли Чирпан-изток и Стара Загора се очаква да завърши в средата на юли т. г. Целта е строителните работи в участъка да бъдат изпълнени качествено, обясняват от пътната агенция, и движението да бъде възстановено във възможно най-кратки срокове, за да не се затруднява движението в

Ремонтът на над 23 км от АМ Тракия между пътните възли Чирпан-изток и Стара Загора се очаква да завърши в средата на юли т. г. Целта е строителните работи в участъка да бъдат изпълнени качествено, обясняват от пътната агенция, и движението да бъде възстановено във възможно най-кратки срокове, за да не се затруднява движението в активния летен сезон. Припомняме, че съвсем наскоро АПИ призна, че новият ремонт също не е особено качествен.

Строителните дейности в участъка започнаха в края на април. При проверка на председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Апостол Минчев в началото на юни беше констатирано: влагане на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали, неизпълнение на техническите указания от страна на строителя, липса на компетентен технически ръководител по асфалтополагане и др. Предприети бяха необходимите мерки за коригиране на работата и спазване на технологичните процеси, добавят от АПИ.

Прочети още:
Вижте снимки от работата по възстановяване на Петрохан след наводнението

Проектът за ремонт на трасето предвижда по метода студено рециклиране да се възстанови носимоспособността на пътното тяло, подобряване на отводняването, полагане на нова асфалтова настилка, ограничителни системи /мантинели/, маркировка и знаци. На обекта се работи едновременно и в двете платна, които са в експлоатация от 2007 г.

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел Стара Загора на АМ Тракия по път I-5 до пътен възел Стара Загора – Кольо Ганчев. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел Чирпан – Изток, за да се качат отново на АМ Тракия. Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ Тракия е Подбалканският път I-6 София – Бургас.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget