728 x 90

Китайци отново изкопираха Range Rover най-безсрамно

Машината има очевидни и доста големи визуални прилики с основния модел на Land Rover – Range Rover.

През март 2019 година, Land Rover обяви, че е осъдил китайския автомобилен производител Jianling Motors, който произвеждаше незаконно копия на Range Rover Evoque. Изглежда обаче това далеч не е краят на китайските копия на марката.

През миналата година местният производител Hunkt показа нов голям всъдеход, който носи името Canticie. Машината има очевидни и доста големи визуални прилики с основния модел на Land Rover – Range Rover.

Не е ясно как продажбата на автомобила към момента е позволена с оглед на делата от преди няколко години. Нещо повече – някои от собствениците на модела нарочно сменят емблемите по него, слагайки надписи Land Rover, Range Rover и Sport.

Както можете да видите от снимките, Canticie далеч не е 1:1 копие с оригинала, но пък много от линиите и формите са досущ еднакви. Добавянето на надпис Land Rover на предния капак определено засилва това усещане.

В кабината нещата са по-различни. Дизайнът на таблото и интериора като цяло не ни напомнят особено Range Rover, но в крайна сметка доста важно е първото впечатление, което клиентите добиват от външния вид.

Според Car News China, Canticie се задвижва единствено и само от 2.0-литров турбо четирицилиндров двигател с 218 к.с. и въртящ момент от 370 Нм. Отнема 9.2 секунди, за да достигне 100 км/ч и има максимална скорост от 185 км/ч.

Във видеото по-долу можете да видите модела отблизо. Съдейки по популярността на клипчето (почти 1.3 милиона гледания), машината определено поражда интерес на домашния си пазар в Китай.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *