728 x 90

Този пикап RAM се определя като Toyota Prius и зарежда на Tesla Supercharger?!

Знаехте ли, че САЩ съществува вълна от недоволни шофьори на коли с ДВГ, които блокират зарядните станции за електромобили? Този пикап RAM показва нагледно за какво става въпрос. Както колегите ни от InsideEVs посочват, големият пикап е паркирал на зарядна станция от типа Tesla Supercharger и „зарежда“… ауспуха си. На задния капак на камионетката пише,

Знаехте ли, че САЩ съществува вълна от недоволни шофьори на коли с ДВГ, които блокират зарядните станции за електромобили? Този пикап RAM показва нагледно за какво става въпрос.

Както колегите ни от InsideEVs посочват, големият пикап е паркирал на зарядна станция от типа Tesla Supercharger и „зарежда“… ауспуха си. На задния капак на камионетката пише, че тя се определя като Toyota Prius.

Всичко това е част от негласна кампания на шофьорите и собственици на машини с големи двигатели с вътрешно горене, които са против преминаването на електрическа тяга.

Можем да окачествим този опит за ирония като един по-леките, тъй като сме виждали и доста по-брутални акции от страна на шофьори на пикапи – дори и челно разбиване на зарядна станция.

Няма как да пропуснем факта, че конкретният случай е особено несполучлив опит за хумор, поради факта, че Prius не е хибрид, който може да се зарежда от контакта. С две думи, най-вероятно собственикът на пикапа си няма и идея от електрифицирани автомобили и тяхното устройство.

Прочети още:
Ferrari Purosangue - възможностите за конфигурация

В началото на инвазията на електрически автомобили случаите на подобни блокажи на зарядни станции бяха доста по-чести. Изглежда все пак с времето все повече хора започват да приемат идеята за електромобилите, но все пак продължава да има немалка порция шофьори, които твърдо стоят зад ДВГ.

Припомняме, че Tesla подготвя изграждането на втора зарядна станция Supercharger в България.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *