728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

АПИ: Шофьорите да не тръгват на път, ако не е необходимо!

Без ограничения е преминаването през проходите Петрохан, Шипка и Република.

Заради интензивните снеговалежи и бурен вятър се образуват навявания и преспи и се усложнява обстановката в Североизточна България. Шофьорите да не тръгват на път към тази част от страната, ако не е необходимо.

Това призова на брифинг за актуалната пътна обстановка председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски. В Източна България днес е определен оранжев код за потенциално опасно време в 9 области: Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Варна, Шумен, Сливен, Бургас и Ямбол.

Ако се налага пътуване, шофьорите да тръгват с автомобили, оборудвани с вериги и подготвени за зимните условия, каза още Терзийски и апелира шофьорите на тежкотоварните камиони да спазват всички разпореждания на МВР и на АПИ, за да не се допуска затрудняване на работата на снегопочистващата техника.

Там, където е необходимо, ще бъде ограничавано временно движението, за да се извърши снегопочистване и да се осигури безопасносното пътуване на всички, заяви председателят на АПИ.

Прочети още:
Всички пътища в страната са отворени

Поради навявания, намалена видимост и снегопочистване временно е ограничено движението по АМ Тракия от пътен възел Зимница до Бургас. Шофьорите трябва да карат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: АМ Тракия при пътен възел Зимница – с. Зимница – Петолъчката –  път I-6 Карнобат – Айтос – Бургас и обратно.

Поради обилния сняг и навявания за всички автомобили е затворен най-високият старопланински проход Троянски. Без ограничения е преминаването през проходите Петрохан, Шипка и Република. Заради интензивен снеговалеж и почистване е ограничено преминаването на МПС над 12 т през проходите Превала и „Рожен“, както и по път III-866 Девин-Михалково.

Отпаднаха ограниченията за автомобили над 12 тона по направленията София – Русе и и София – Варна на територията на областите Ловеч и Велико Търново, информира Георги Терзийски и посочи, че няма сигнали за бедстващи хора и закъсали автомобили.

Снимка: RadioRuse

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget