728 x 90

Porsche дава достъп на хора в инвалидни колички до швейцарските Алпи

  Порше и Procap продължават своите усилия за гарантиране на универсален достъп до планинарски разходки в Швейцария. В момента екипи от Порше и Alber работят върху техническо подобрение на Protrek – всесезонен планински електрически стол за хора с ограничена подвижност, който позволява достъп до екстремни терени. От проект, през реализация, до подобрение Проектът се осъществява в

  Порше и Procap продължават своите усилия за гарантиране на универсален достъп до планинарски разходки в Швейцария.

  В момента екипи от Порше и Alber работят върху техническо подобрение на Protrek – всесезонен планински електрически стол за хора с ограничена подвижност, който позволява достъп до екстремни терени.

  От проект, през реализация, до подобрение

  Проектът се осъществява в рамките на инициативата „Join the Porsche Ride“, която има за цел да гарантира универсален достъп до планинските разходки в Швейцария. Оригиналният Protrek е бил проектиран от университета FHNW за групови разходки, като екип от проекта посетил Обучителния център на Порше в началото на март. Целта им била да натрупат знания как да подобрят стола. Едноколесната конструкция на Protrek позволява достъп до екстремен терен, като е необходимо да се използват планински спътници за управление на стола. Помощното електрическо задвижване се захранва от батерия, монтирана под седалката.

  Protrek позволява на хора с ограничена подвижност да се насладят на планински разходки на неравен терен, например в гори или по планински пътеки. Обикновено четирима до шестима планински спътници съпътстват, издърпват и/или носят стола с човека в него по време на такива разходки, а екип от до осем души може да участва в разходки, продължаващи няколко часа. Въпреки помощното електрическо задвижване на стола, такива разходки изискват значителна сила и издръжливост от страна на спътниците. Благодарение на допълнителна снежна дъска, Protrek може да се използва и през зимата.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *