728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Porsche привиква 911 в сервизите за недозатегнат болт по окачването

Сервизната акция за 911 започва на 23 май.

Поради софтуерен отказ на отвертката на поточната линия, винтовата връзка на едно от рамената за управление на задната ос на спортния модел Porsche 911 може да не е затегната спрямо спецификациите.

Това е причината немската марка да организира сервизна акция за 911, която засега обхваща автомобили само за американския пазар. Предстои да стане ясно дали и екземпляри за Европа също са засегнати.

При колите, които обхваща акцията, водачите могат да „забележат шумове или вибрации от засегнатата зона“, отбелязва агенцията за пътна безопасност на САЩ. Ако винтовата връзка се разхлаби докрай, това може да причини „внезапна нестабилност при шофиране със значителни промени в поведението на шофиране и потенциална загуба на контрол”.

Сервизната акция за 911 започва на 23 май. В сервизите на Porsche ще бъдат прегледани всички болтови връзки по окачването и при необходимост те ще бъдат затегнати спрямо спецификациите.

Второ отзоваване, обявено от американската агенция по пътна безопасност, обхваща около 190 бройки от моделите 718 Cayman GTS 4.0, Cayman GT4, Boxster GTS 4.0 и Spyder.

Прочети още:
Днес е XVI национален събор на Peugeot в България, e-2008 и 3008 гости на събитието

При тях свързващите звена между буталата с коляновия вал, могат да се напукат и да се разхлабят, тъй като не са направени според спецификацията. В най-лошия случай, това може да доведе до пълно блокиране на мотора.

Планираната сервизна акция е доста сериозна. При необходимост техниците ще заменят биелите или дори целия двигател в засегнатите превозни средства безплатно, съобщава Carscoops.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget