728 x 90

Още през 1992 г. Pontiac има сериен модел с безключов достъп и head-up дисплей

В наши дни дори и по-ниските класове автомобили все по-често са оборудвани с екстри като безключов достъп и стартиране на двигателя, head-up дисплей, навигационна система и множество други. Но преди близо три десетилетия тези технологии са нечувани, а малцина производители изобщо разполагат с такива. В това отношение доста напредничав е General Motors, който дарява някои

В наши дни дори и по-ниските класове автомобили все по-често са оборудвани с екстри като безключов достъп и стартиране на двигателя, head-up дисплей, навигационна система и множество други. Но преди близо три десетилетия тези технологии са нечувани, а малцина производители изобщо разполагат с такива.

В това отношение доста напредничав е General Motors, който дарява някои от по-скъпите си брандове именно с такива технологии и то за серийните модели. През 1992 година Pontiac продава модела си Grand Prix с куп екстри, които днес вече приемаме за даденост.

Страхотният екземпляр, който виждате в снимките тук, ни напомни за богатото оборудване на спортния модел. Ниво на оборудване LE е добре екипирано с електрически прозорци и ключалки на вратите и цифрово табло с аналогов скоростомер. Моделите SE са модернизирани с електрически предни седалки с множество лумбални и странични опори с регулировка с бутон, AM / FM касетофон и трип компютър с компас, разположени в центъра на таблото.

Прочети още:
Ретро екзотики на втори “Есенен авто-ретро салон и парад” на 17 септември в София

Но това далеч не е всичко. Различните версии и нива на оборудване предлагат стандартно или опционално аудио система с осем високоговорителя, безключово достъп, обогатен трип компютър с показания за разход на гориво, средна скорост и други, head-up дисплей с показания за скоростта, климатроник и други.

Базовият двигател за серията е 2.3-литров 4-цилиндров агрегат, а топ моделът разполага с 3.4-литров V6. Наличните трансмисии са три – 3- и 4-степенен автоматик и 5-степенна ръчка. Динамичните характеристики не са впечатляващи, но Pontiac залага основно на лукса и екстрите с този модел.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *