728 x 90

Peugeot E-308 е електрическо комби (и хечбек) с пробег до 400 км

Peugeot изпълнява обещанието, което даде преди време за пускането на чисто електрически 308, като представя компактния автомобил без двигател с вътрешно горене. E-308 се движи на същата платформа като модела с ДВГ и следователно до голяма степен пренася дизайна отвътре и отвън. Нов модел 18-цолови джанти е разработен с оглед на аеродинамичната ефективност, за да

Peugeot изпълнява обещанието, което даде преди време за пускането на чисто електрически 308, като представя компактния автомобил без двигател с вътрешно горене. E-308 се движи на същата платформа като модела с ДВГ и следователно до голяма степен пренася дизайна отвътре и отвън. Нов модел 18-цолови джанти е разработен с оглед на аеродинамичната ефективност, за да извади още няколко километра пробег с едно зареждане.

Говорейки за пробега, Peugeot E-308 разчита на батерия от ново поколение с полезен капацитет от 51 кВч. Работейки на 400 волта, батерията има нов химичен състав с 80 процента никел, 10 процента манган и 10 процента кобалт. Напълно заредена, тя има достатъчно ток за над 400 километра пробег по цикъла WLTP.

Предницата и долната част са леко модифицирани за по-добра аеродинамика,а има и нови гуми с ниско триене за същата цел. Peugeot добавя режим на шофиране Brake, който засилва забавянето, когато водачът освободи педала на газта, за да подобри рекуперацията на енергията. При зареждане от максимално поддържаните 100 кВ ще отнеме по-малко от 25 минути, за да заредите от 20 до 80 процента.

Е-308 се предлага в каросерия хечбек и комби и използва новоразработен електрически мотор, произвеждащ 156 к.с. и 260 Нм въртящ момент. Засега няма данни за ускорение и максимална скорост, освен обещанието за „незабавна реакция“, което Peugeot дава относно ускорението на машината.

Peugeot ще продава E-308 от средата на следващата година в нива на оборудване Allure и GT. Клиентите могат да закупят електрическия хечбек или комби направо от уебсайта на компанията и дори да заменят стария си автомобил, както и да финансират новата покупка чрез онлайн платформата. Електромобилът ще бъде доставен до дома им без допълнителни разходи.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *