728 x 90

Дизайн на Peugeot остави Милано без думи

  Новият графичен дизайн на Peugeot 9X8 Hypercar е създаден в сътрудничество с художникът J. Demsky и беше представен за първи път пред международната преса в Седмицата на дизайна в Милано. Това е не само премиерата на PEUGEOT 9X8 Hypercar за новия сезон, но и на изцяло нова графична вселена с уникалният подпис на J. Demsky.

  Новият графичен дизайн на Peugeot 9X8 Hypercar е създаден в сътрудничество с художникът J. Demsky и беше представен за първи път пред международната преса в Седмицата на дизайна в Милано.

  Това е не само премиерата на PEUGEOT 9X8 Hypercar за новия сезон, но и на изцяло нова графична вселена с уникалният подпис на J. Demsky. По време на Седмицата на дизайна в Милано, PEUGEOT ще направи представяне на специално събитие, което съчетава изкуство и технологии. Посетителите могат да се потопят в една завладяваща вселена, създадена от екрани, представящи както уникалния стил на графичното изкуство на J. Demsky, така и новaта “премяна” на PEUGEOT 9X8.

  Повече от изкуство

  Матиас Хосан, директор по дизайна на PEUGEOT, Фил Йорк, маркетинг на PEUGEOT и Комуникационният директор и Густаво Менезес, водач на екипа на PEUGEOT TotalEnergies представиха тазгодишното издание на хиперавтомобила PEUGEOT 9X8 , който ще бъде изложен до 23-и април. Когато си представяше новия графичен проект на 9X8, J. Demsky правеше повече от просто декориране на кола: Той изпраща мощно послание в огромната традиция на Art Cars, като я приложи към спортен автомобил, който изразява най-доброто от PEUGEOT по отношение на външен вид, ефективност и технологии. Дело на еклектичния испански художник е и графичният дизайн на облеклото и шлемовете на пилотите. 

  Традиционно стилен

  PEUGEOT следва своята стратегия за партньорство с талантливи художници, и графичният дизайн на PEUGEOT 9X8 е второто сътрудничество за годината, като идеално илюстрира обещанието, че „Светът е по-добър с Allure“. Автомобилът с уникалния графичен дизайн ще участва в легендарните 24 часа на Льо Ман, като състезанието чества своята 100-годишнина тази година. Така PEUGEOT 9X8 върви по стъпките на своите знаменити предшественици, 905 (победител в Льо Ман през 1992 и 1993) и 908 (2009). Този хиперавтомобил със задвижване на 4-те колела носи хибридното ноу-хау на PEUGEOT в автомобилния спорт на най-високо ниво.

  Големи амбиции

  Екипът на PEUGEOT TotalEnergies участва с два 9X8 в Световното състезание за издръжливост от шампионата на FIA (WEC) от юли 2022г. 2023 г. е първият пълен сезон за марката.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *