Peugeot 405 продължава да живее в Иран – пореден фейслифт и цена от 7800 евро

Ако сте фен на класиките от 80-те, то трябва да знаете, че легендарният Peugeot 405, френският седан, който се продаваше в Европа между 1987 и 1997 г., продължава да се продава в други части на света. И то на доста ниска цена. В Иран можете да отидете в представителство и да вземете напълно нов френски

Ако сте фен на класиките от 80-те, то трябва да знаете, че легендарният Peugeot 405, френският седан, който се продаваше в Европа между 1987 и 1997 г., продължава да се продава в други части на света. И то на доста ниска цена.

В Иран можете да отидете в представителство и да вземете напълно нов френски седан за само 7800 евро за смяна. Peugeot 405 получи поредното си освежаване за местния пазар, което – както обикновено – е на практика само козметично.

В азиатската страна колата се сглобява и продава от компанията Iran Khodro, запазвайки традиционния интериор. Разбира се, липсват екрани или съвременни технологии като навигационна система и климатроник. Наличните двигатели са два атмосферни бензинови мотора, 1.8 литров със 115 к.с. и 1.5.

Прочети още:
Renault Scenic Vision е концепт за електрически кросоувър с водороден удължител на пробега

Каквато и механика да е избрана, свързаната скоростна кутия е петстепенна ръчна, въпреки че по-мощната може да се комбинира с четиристепенна автоматична.

Иранската гама на 405 включва две версии, по-евтина и по-луксозна, която се нарича Pars и която можете да видите в приложената фотогалерия по-горе. По отношение на европейския модел броните се сменят, както и някои детайли на каросерията, а в интериора има някои нови декорации. По същество обаче, моделът си остава същият онзи, който познавахме от пътищата на Европа през 80-те и 90-те години.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget