728 x 90

Изследване: Мъжете с комплекс за пениса желаят спортни автомобили

  Британски психолози потвърдиха един популярен стереотип в изследване, озаглавено „Малки пениси и бързи коли: Доказателства за психологическа връзка“. Мъжете компенсират малкия пенис с желание за мощен спортен автомобил. Според авторите на изследването в специализираната литература съществуват две хипотези: Първата е, че „биещата на очи“ консумация на скъпа спортна машина служи за ухажване на партньори и

  Британски психолози потвърдиха един популярен стереотип в изследване, озаглавено „Малки пениси и бързи коли: Доказателства за психологическа връзка“. Мъжете компенсират малкия пенис с желание за мощен спортен автомобил.

  Според авторите на изследването в специализираната литература съществуват две хипотези: Първата е, че „биещата на очи“ консумация на скъпа спортна машина служи за ухажване на партньори и повишаване на собствената привлекателност. Втората хипотеза гласи, че хората се стремят към луксозни стоки, когато самочувствието им е понижено.

  Тест, изграден върху лъжа за пениса

  Изследователският екип от Университетския колеж в Лондон (UCL) поискал да обоснове това второ предположение със свое изследване и подложил 200 мъже на възраст между 18 и 74 години на психологически тест. Изследователите прибегнали до лъжата, че искат да проучат колко добре хората могат да запомнят информация, докато едновременно с това пазаруват. На участниците в теста първо били показвани на екран предполагаеми факти, а след това снимка на продукт, включително няколко спортни автомобила. Мъжете трябвало да посочат колко силно желаят този продукт.

  Едната от групите получила грешна информация, че средният пенис е дълъг 18 сантиметра. Съответно изследователите приели, че мъжете в тази група ще смятат гениталиите си за твърде малки. В резултат участниците в теста определили спортните автомобили като особено желани.  

  Прочети още:
  Stellantis и Archer създават електрически градски самолет

  Няма връзка между размера на пениса и притежаването на спортен автомобил

  Другата група била информирана, също погрешно, че средният пенис е дълъг десет сантиметра. От този неверен факт тестваните би трябвало да придобият повече самочувствие – и после те действително класифицирали спортния автомобил като по-малко желан. Между другото: средният размер на пениса е 13 сантиметра, но тестваните смятат, че е с два сантиметра по-голям. Други луксозни продукти не показали подобен ефект върху нито една от групите.

  „От 29-годишна възраст влиянието на размера на пениса върху желанието за спортен автомобил се увеличава“, пишат авторите, ръководени от експерименталния психолог Даниел С. Ричардсън. Купуването на спортен автомобил само успокоявало усещането и не създавало „реална връзка между притежаването на спортен автомобил и размера на пениса“.

  Изследователите от UCL са публикували резултатите от проучването на сървър за предварителни публикации. Това дава възможност за контрол от други учени, които могат да отправят критики към изследването, преди то да бъде публикувано в научно списание.

  Източник: ams.bg

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget