728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Opel Rocks-e изминава до 75 км на ток при скорост до 45 км/ч

Opel представя днес първия си SUM (Sustainable Urban Mobility). Новият Opel Rocks-e означава устойчива градска мобилност и е отговорът на настоящите изисквания, предлагайки електрическа мобилност със защита от вятър и дъжд. В Германия може да се управлява от младежи на възраст от 15 г. с шофьорска книжка АМ. С новия 2.41-м. двуместен автомобил, Opel продължава своята офанзива

Opel представя днес първия си SUM (Sustainable Urban Mobility). Новият Opel Rocks-e означава устойчива градска мобилност и е отговорът на настоящите изисквания, предлагайки електрическа мобилност със защита от вятър и дъжд. В Германия може да се управлява от младежи на възраст от 15 г. с шофьорска книжка АМ. С новия 2.41-м. двуместен автомобил, Opel продължава своята офанзива за електрификация.

Германският производител на автомобили разширява портфолиото си от модели с електрическо SUM превозно средство последващо Corsa-e, което почти всеки шофьор може да си позволи. Началната цена за новия Opel Rocks-e в Германия ще бъде по-ниска в сравнение с този за малка кола, а месечните разходи за лизинг ще бъдат подобни на тези на билет за местен обществен транспорт. Rocks-e ще бъде на разположение за поръчка онлайн или директно при избрани дилъри на Opel от есента на тази година в Германия и на останалите пазари – през 2022 г.

Новият Opel Rocks-e е различен – стилен, малък автомобил, без вредни емисии, удобен за двама, комфортен за шофиране в градовете. Най-хубавото е, че Rocks-e е само 2.41 метра дълъг и 1.39 м широк (без външни огледала) и тежи само 471 килограма (вкл. батерията). Това означава, че официално е класифициран като леко моторно превозно средство.

Прочети още:
Hongqi E-HS9 е китайският конкурент на BMW iX с внушителен дизайн (видео)

В Германия на тийнейджъри навършили 15 г. е позволено да шофират с шофьорска книжка клас AM. Това е валидно от 2021 г. и се прилага в цяла Германия. По този начин се подкрепят нуждите от мобилност на младите хора, особено за пътя до училището или мястото на обучение. Новият Opel Rocks-e е идеалния избор.

Интелигентният SUM на Opel предлага пробег до 75 километра според WLTP, който може да бъде изминат със скорост до 45 км/ч. Това го прави идеален за ежедневния градски трафик – не само за млади шофьори, но и за тези, които искат да пътуват удобно, с автомобили без вредни емисии и не искат да прекарват дълго време в търсене на място за паркиране. 14-инчовите джанти и кръгът на обратен завой от само 7.20 м правят Rocks-e идеален за града.

Батерията от 5.5 kWh на Opel Rocks-e може да се презареди напълно за около 3.5 часа чрез използването на всеки стандартен домакински контакт с помощта на придружаващият кабел за зареждане с дължина три метра. Opel предлага адаптер за зареждане на обществена станция за зареждане.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget