728 x 90

Opel Mokka Electric е още по-мощен, по-ефективен и с увеличен пробег

Opel Mokka-e възприема ново наименование и ще се нарича Opel Mokka Electric. Моделът е един от най-харесваните и съответно най-продаваното електрическо превозно средство с батерии в B-SUV сегмента в Германия през октомври и ноември миналата година. Подобренията в Mokka Electric правят моделът по-мощен, по-ефективен и по-неустоим. Напълно електрическият Mokka, носител на престижната награда на автомобилните

Opel Mokka-e възприема ново наименование и ще се нарича Opel Mokka Electric. Моделът е един от най-харесваните и съответно най-продаваното електрическо превозно средство с батерии в B-SUV сегмента в Германия през октомври и ноември миналата година. Подобренията в Mokka Electric правят моделът по-мощен, по-ефективен и по-неустоим. Напълно електрическият Mokka, носител на престижната награда на автомобилните издания Auto Bild и Bild am Sontag „Златен волан 2021“ се предлага с по-голяма батерия и мощност. С новата батерия от 54 kWh водачите на Mokka Electric могат да изминат до 406 километра вместо до 338 километра според WLTP1 – значително подобрение от 20% в показателите. Консумацията на енергия е намалена до 15,2 kWh на 100 километра (WLTP). Mokka Electric е не само високоефективен – с мощност от 115 kW/156 к.с. и 260 нютон метра въртящ момент, електрическият мотор, който се използва и в новия Opel Astra Electric, осигурява чисто удоволствие от шофирането.

„e“ става „Electric“

С новото наименование ние подчертаваме, че Opel Mokka е елeктрически модел, който предлага пълно удоволствие от шофирането. Това е електрическо превозно средство, което е несравнимо в своя сегмент. Откакто беше пуснат на пазара, нашият изключителен компактен SUV впечатли потребителите със своя дързък и изчистен от излишни детайли дизайн, индивидуален характер и доказана практичност за ежедневна употреба. С новото електрическо задвижване и по-голяма батерия Mokka Electric е по-мощен, по-ефективен и по-добър. Това е подходът на Opel към добре обмислената идея за „зелена иновация“, заяви изпълнителният директор на Opel Флориан Хютл.

Електрическият SUV новатор Mokka Electric


Mokka представя подхода на Opel към иновативна, насочена към бъдещето електрическа мобилност: стилният SUV е първият Opel, който носи новото лице на марката, Opel Vizor, и първият Opel с напълно дигитализиран кокпит Pure Panel. Mokka е първият Opel, който още при старта на продажбите се предлага с изцяло електрическо задвижване, както и с високоефективни двигатели с вътрешно горене, предоставяйки избор на клиентите кое задвижване отговаря най-добре на техните нужди. Изборът на потребителите все повече е за електрическата версия. През ноември близо 65% от всички клиенти на Mokka в Германия предпочита електрическия вариант с батерии. Подобреният пробег от до 406 километра (според WLTP1) гарантира ефективност, практичност и спокойствие от шофирането на електрически автомобил, както в града, така и при по-дълги пътувания.

Прочети още:
Ararkis Sandstorm – ново обещание за хиперавтомобил

Новата литиево-йонна батерия е с мощност 54 kWh

Както при всички напълно електрически модели на Opel, батерията от 54 kWh на Mokka Electric е монтирана в пода на автомобила. По този начин не се губи място в пътническото или багажното отделение и спомага за баланса на автомобила гарантирайки перфектното поведение на пътя. Ниският център на тежестта на автомобила повишава безопасността и удоволствието от шофирането. С мощност от 115 kW/156 к.с. и максимален въртящ момент от 260 нютон метра, стартиращ с натискането на педала на газта, Mokka Electric осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч
за под 10 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена до 150 км/ч.

Режими на шофиране

В режим Eco електрическият SUV е най-енергийно ефективен. Благодарение на най-съвременната регенеративна спирачна система, Mokka Electric може да рекуперира енергия при намаляване на скоростта или спиране, което дава възможност на електрическия мотор да преобразува импулсите в електричество. Ако водачът превключи скоростната кутия в режим B, рекуперацията и спирачният момент се увеличават. А когато компактният SUV трябва да „зареди гориво“, батерията от 54 kWh може да бъде презаредена до 80% ниво на зареждане за около 30 минути на 100 kW DC зарядна станция. Mokka Electric разполага с функция за бързо зареждане като стандарт. В допълнение към постоянен ток, водачите на Opel могат да зареждат и с трифазен променлив ток благодарение на бордовото зарядно устройство с мощност 11 kW – чрез стенна кутия или с кабел за битов контакт.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт