728 x 90

Opel възроди Manta като спортен електромобил

Opel се „завръща в бъдещето“, давайки на оригиналния Manta A електрическо сърце, за да бъде в крак с времето. За съжаление само единичен проект, т.нар. ElektroMOD възражда духа на спортното купе от 70-те години, като същевременно заменя четирицилиндровия бензинов двигател с електрически мотор. Със 145 конски сили и въртящ момент от 255 Мн, това е

Opel се „завръща в бъдещето“, давайки на оригиналния Manta A електрическо сърце, за да бъде в крак с времето. За съжаление само единичен проект, т.нар. ElektroMOD възражда духа на спортното купе от 70-те години, като същевременно заменя четирицилиндровия бензинов двигател с електрически мотор.

Със 145 конски сили и въртящ момент от 255 Мн, това е най-мощната първа генерация Manta, идваща от Рюселсхайм. Разбира се, тук трудно можем да говорим за характеристики на сериен модел.

Подобно на предшественика си, Manta с нулеви емисии запазва концепцията си със задно предаване и дори поддържа четиристепенната ръчна скоростна кутия. В някои отношения той е подобен на проекта Ford Mustang Lithium EV, тъй като тази концепция също комбинираше изцяло електрически задвижващ механизъм с RWD настройка и конфигурация с три педала. Opel Manta GSe ElektroMOD, както е пълното име на новия проект, черпи енергия от 31-кВч литиево-йонна батерия, достатъчна за около 200 км пробег.

Както Motor1.com отбелязва, изработката далеч не се изчерпва само до замяна на ДВГ с електромотор. Opel също така променя външния дизайн, за да добави най-новата корпоративна идентичност, първоначално видяна с концепцията GT X Experimental от 2018 г. Боядисаният в неонова жълта боя restomod може да се похвали с преработени арки на колелата, както и с нови 17-цолови джанти.

В интериора също не липсват изненади. Таблото вече побира подредба с два екрана – 12-инчов дисплей за шофьора и 10-инчов екран на инфотейнмънт системата. Ако тези спортни седалки ви изглеждат познати, това е така, защото те са заимствани от Adam S. Жълтите акценти в цялата кабина създават визуална връзка с ярко оцветеното купе отвън.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт