728 x 90

Поздрави за алергичните: без полени в Opel Astra

  Автомобилите Opel се грижат за поддържането на въздуха по-чист Те разполагат с високоефективни задвижващи технологии, които намаляват емисиите благодарение на електрическите батерии и хибридните модели, предлагащи локално шофиране без емисии. В интериора ефективни филтриращи системи пречистват въздуха и гарантират спокойствие за всички пътници. Част от оборудването на Opel Astra е най-модерната система за качество на

  Автомобилите Opel се грижат за поддържането на въздуха по-чист

  Те разполагат с високоефективни задвижващи технологии, които намаляват емисиите благодарение на електрическите батерии и хибридните модели, предлагащи локално шофиране без емисии. В интериора ефективни филтриращи системи пречистват въздуха и гарантират спокойствие за всички пътници. Част от оборудването на Opel Astra е най-модерната система за качество на въздуха Intelli-Air „Clean Cabin“, която дори в динамичния най-висок клас Opel Astra GSe (разход на гориво според WLTP: 1,2-1,1 л/100 км, CO2 емисии 26-25 г/км; всяка комбинирана), дори е стандартна опция.

  Системите за пречистване на въздуха в купето на автомобила са особено важни през пролетта и лятото, когато милиони хора страдат от алергии, особено от сенна хрема. Добрият вътрешен климат има няколко предимства: има решаващ принос за благосъстоянието на водача и пътниците, предотвратява досадния сърбеж на очите и носа, и в същото време осигурява по-голяма безопасност за всички участници в движението по пътищата.

  Интелигентна и високоефективна: Следи качеството на въздуха в купето

  В спечелилия престижната награда „Златен волан 2022“ Opel Astra инженерите са инсталирали интелигентна, ефективна система следяща качество на въздуха, наречена Intelli-Air. Тя съчетава високоефективни филтри за пречистване от твърди частици и технология за мониторинг на качеството на въздуха. Системата непрекъснато контролира нивата на замърсяване, като инициира автоматичен обмен, когато въздухът стане застоял. Качеството на въздуха се определя от позицията на рециркулационния отвор. При влошаване на нивата на замърсяване на въздуха в атмосферата, сензорът на автомобила (AQS) затваря вентилационния отвор. Когато въздухът е застоял или замърсен в купето, напр. при пушене или прах по дрехите вентилационният отвор се отваря, за да осигури на пътниците чист. Благодарение на Intelli-Air въздухът в интериора на новата Astra е гарантирано пречистен от вредни за здравето частици. Пътниците могат да се убедят в това сами: системата ги информира за качеството на въздуха чрез големия цветен сензорен екран. Той показва визия във формата на автомобил, което се основава на международния AQI (Air Quality Index). Цветът е индикатор, който се променя според стандарта на въздуха в интериора. Стандартът на въздуха в купето се следи от сензор PM 2.5, който може да открие частици с размер до 2.5 микрометра.

  Двойна защита: Комбинацията от активен въглен филтрира газове и миризми

  Системата Intelli-Air в комбинация с филтри и активен въглен осигурява високи стандарти за качество на въздуха в Astra и в много други модели на Opel.Пречистването на въздуха гарантират липсата на частици, които биха раздразнили носоглъдката на водача и да предизвикат кихане, с което да се създаде рискова ситуация на пътя. Филтрите се състоят от два слоя и следователно могат не само да задържат частици във вътрешността, но и да неутрализират миризми и газове като озон. Благодарение на тях прахът се елиминира почти на 100 процента. Качеството на филтрите отговаря на най-високите стандарти. Материалът, от който са направени е водоотблъскващ, което не позволява да замръзне през зимата или да се развият бактерии във вътрешността му. Въпреки високата производителност на филтъра се осигурява добра въздухопропускливост. Налага се да се сменя веднъж на всеки 12 месеца, за да се осигури чист въздух през цлято време. Система за управление на филтъра информира водача, когато е необходима смяна.

  Идеалнa защита по време на сезона на полените предизвикващи алергични състояния

  Всеки страдащ от алергии знае колко неприятно може да е това и до каква степен може да създаде рискови ситуации, особено по време на шофиране. При сенна хрема и предизвикано кихане, при скорост от 100 км./ч водачът може да пропусне до 50 м., разстояние, което е особено опасно, в градски условия – до 20 м. При висока концентрация на полени трябва да се затварят прозорците на автомобила и да се включи Intelli-Air системата. Филтрите ще се погрижат да осигурят качество на въздуха в купето и да гарантират комфорт и безопасност за водача и неговите спътници.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт