728 x 90

Как може да изглежда ново поколение Opel Astra GTC

Преди години почти всеки производител на автомобили имаше автомобил с три врати на разположение. Нямаше значение дали е в категорията субкомпакт или компакт, винаги клиентите можеха да изберат и такава каросерия. Тези дни обаче възможностите са много по-стеснени, дори и в Европа, където хечбекът остава на мода. Примери за хечбек автомобили с три врати все

Преди години почти всеки производител на автомобили имаше автомобил с три врати на разположение. Нямаше значение дали е в категорията субкомпакт или компакт, винаги клиентите можеха да изберат и такава каросерия. Тези дни обаче възможностите са много по-стеснени, дори и в Европа, където хечбекът остава на мода.

Примери за хечбек автомобили с три врати все още в продажба включват наскоро актуализираната Ford Fiesta, Volkswagen Up, Fiat 500 и Mini. Ако сте забелязали, повечето от тях не се предлагат в Северна Америка и всички са от класа на малките градски коли. Дните на компактните хечбеци с три врати като Volkswagen Golf или Ford Focus отдавна са отминали. Има обаче една марка, която все още ги държи.

Тази марка е Opel и до предишното поколение на Astra тя все още предлагаше компактен хечбек с три врати. Изцяло новата 2022 Astra беше разкрита преди няколко месеца, а медиите се чудеха дали ще има ново поколение Astra GTC.

Прочети още:
Range Rover покорява върхове на лукса с SV Bespoke

Засега няма информация от германския автомобилен производител какви са плановете по отношение на GTC, но това не спря колегите ни от Kolesa.ru да нарисуват подобен автомобил. Тази дигитално модифицирана Astra има по-ниска линия на покрива, заедно с по-голяма врата на багажника.

И така, какви са шансовете Opel всъщност да създаде Astra с три врати? За съжаление, в момента изглеждат доста малки. Германският автомобилен производител спомена, че скоро ще се появи версията комби, заедно с повдигната версия, подобна на Ford Focus Active. Opel не споменава изобщо модел с три врати.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *