728 x 90

София получава 29 нови трамвая и 4 електробуса през 2023 г.

Проектът е финансиран по оперативна програма „Околна среда“, а първите 25 от тях са на обща стойност от 80,8 млн. лева. След допълнителни икономии стана възможно и придобиването на още 4 мотриси. Всички нови превозни средства са дело на полската компания PESA. Те са нископодови и ще са оборудвани с климатик, рампа за качване, видеоконтрол

Проектът е финансиран по оперативна програма „Околна среда“, а първите 25 от тях са на обща стойност от 80,8 млн. лева. След допълнителни икономии стана възможно и придобиването на още 4 мотриси. Всички нови превозни средства са дело на полската компания PESA. Те са нископодови и ще са оборудвани с климатик, рампа за качване, видеоконтрол и места за майки с колички.

Други 4 бързозарядни автобуса се очаква да пристигнат в София, с цел облекчаване трафика в столицата. Те ще се движат по линии 6, 60, 73 и 74, като се зареждат с пантограф на всеки 25 км. пробег или на всяка крайна спирка, което води до това, на външен вид да приличат на тролейбуси.

Цялата поръчка е част от проекта за изпълнение на дейности за подобряване качеството на въздуха в София, който стартира през 2010 г. Голяма част от закупените превозни средства вече са пристигнали и изпълняват своята работа по столичните булеварди.

Източник: MySofia

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт