728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Nokian отваря тестови център в Испания с 10 писти

Nokian Tyres започна работа по изграждането на тестовия център през май 2018 г.

Новият и най-съвременен тестови център на Nokian Tyres в Испания позволява целогодишно тестване на летни, всесезонни и зимни гуми. Изграждането на обекта ще бъде завършено през 2021 г., а тестовете на гумите навлизат във фаза на пропорционално увеличение. Общата инвестиция се оценява на 60 милиона евро.

Новият тестови център е инвестиция в изобретателността, която е сред основните ценности на компанията. Новото съоръжение подобрява конкурентоспособността, защото позволява целогодишно тестване на продукти, специално разработени за пазарите в състояние на растеж в Централна и Източна Европа и в САЩ.

Nokian Tyres започна работа по изграждането на тестовия център през май 2018 г. Площта от 300 хектара с 10 писти се намира в Санта Крус де ла Сарса, малък град на около час път с кола от испанската столица Мадрид.

Основен фокус са летните и всесезонните гуми, както и гумите с висок скоростен индекс. Допълнително там ще бъдат разработвани характеристиките на всеки отделен продукт по отношение на целогодишното му представяне и безопасността, така че място ще има и за зимни гуми.

Диамантът в короната на тестовия център е 7-километровата високоскоростна овална писта, позволяваща тестване при скорост дори над 300 км/ч. Няколко други тестови писти ще бъдат обградени от овалната писта, върху които ще бъде изследвано поведението на гумите по отношение на управление на мокра и суха настилка, спиране и аквапланинг.

Прочети още:
Какво трябва да знаете за балансирането на автомобилните гуми?

В допълнение към тестовия център на място има и посетителски център където ще се провеждат представянията на нови продукти, както и вътрешни и външни обучения. За да отдаде чест на скандинавското си наследство, посетителският център има традиционна финландска дървена сауна.

Новият тестови център ще бъде третият подред за Nokian Tyres. Той допълва съществуващата мрежа за тестове, която включва обект с 700 хектара площ в Ивало, Финландия и съоръжение намиращо се в близост до централата в град Нокия, Финландия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *