728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Nokian вади всесезонна гума с живот от над 120 хил. км!

Nokian може и да е познат като специалист по зимни гуми, но компанията се опитва да разшири обхвата на предлаганите си стоки, както и пазарите, на които търгува. В резултат на това ще се появи новата серия всесезонни гуми One. Този продукт ще се произвежда в Тенеси, както и в Европа. От Nokian казват, че

Nokian може и да е познат като специалист по зимни гуми, но компанията се опитва да разшири обхвата на предлаганите си стоки, както и пазарите, на които търгува. В резултат на това ще се появи новата серия всесезонни гуми One.

Този продукт ще се произвежда в Тенеси, както и в Европа. От Nokian казват, че това е първата тяхна всесезонна гума, която е проектирана специално за пазара в Северна Америка.

По данни на Car and Driver, новата серия гуми би трябвало да има експлоатационен период от около 80 000 мили, което прави грубо около 120 000 километра. Освен това, One трябва да предлага по-добро пътно поведение на мокро, както и по-ниско съпротивление спрямо своя предшественик Entyre 2.0.

Причината за това е, новият микс от съставни компоненти на гумата. Например, в страничната стена на гумата може да бъде открита сериозна доза арамидни влакна – същото съединение, което се намира и в зимните гуми Nokian Hakkapeliitta LT3 и R3.

Тези здрави влакна се използват за укрепване на страничната стена на гумата като я правят по-издръжлива срещу удари в дупки. Всъщност Nokian е толкова уверен, че технологията работи, че ще предложи гаранционната програма Pothole Protection като безплатна опция при закупуване на комплект гуми One.

Програмата обещава подмяна на гума от модела One, която е пострадала при среща с дупка без възможност за поправка. Тази подмяна трябва да става за сметка на производителя.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *