728 x 90

„Нищо, тати ще му купи друг“ – тийнейджър размаза Nissan GT-R след гонка с McLaren в София

Автомобилното общество в България имаше повод за разгорещени дискусии през изминалия уикенд след поредната тежка катастрофа в София. Този път участници в нея бяха Nissan GT-R и Volvo XC70. За щастие загинали и тежко ранени няма, но инцидентът повдигна много въпроси, за които сякаш напоследък не се говореше. Катастрофата се случва в събота, 12 март,

Автомобилното общество в България имаше повод за разгорещени дискусии през изминалия уикенд след поредната тежка катастрофа в София. Този път участници в нея бяха Nissan GT-R и Volvo XC70. За щастие загинали и тежко ранени няма, но инцидентът повдигна много въпроси, за които сякаш напоследък не се говореше.

Катастрофата се случва в събота, 12 март, на бул. „Черни Връх“ в София, в близост до мол Paradise. Nissan GT-R и McLaren се впускат в улична гонка с много по-висока от разрешената скорост. Шофьорът на японското возило губи контол над автомобила си и се забива в автомобил Volvo. Снимки от инцидента бяха публикувани в много канали в социалните мрежи, както и от редица сайтове.

Преразказ на случилото се преди, по време и след инцидента беше публикуван от шофьора на Volvo-то. Представяме ви го без редакторска намеса:

„По-рано тази вечер се сблъсках в пряк и преносен смисъл със „светлото“ бъдеще на гордата ни нация. 19-годишният водач на залсужен с пот на челото Nissan GTR за 200к лв. ме видя от далеч как правя ляв завой по бул. Черни връх. Беше обаче зает в гонката със спортен McLaren, не искаше да я загуби и раздаде цялата газ. В стотните преди удара видях как колата му се усуква наляво и надясно от ускорението (това са стотици конски сили) и влиза в насрещното към мен. Спирачен път 0.

Да са живи и здрави шведите, че са направили Волвото толкова сигурна кола, не знам дали щях да пиша каквото и да е в момента, ако не беше здравият Вихър (така сме го кръстили).

Прочети още:
Общински "паяк" в Плевен изпусна Audi A7 и го премаза

Добре съм, благодаря предварително за загрижеността. Не е това целта да ви споделям тази случка.

Пиша, защото се разочаровах от това младо и неопитно в житейските ситуации момче и приятелите му. Тръгна да ме заплашва, а дори това не му се получи. Събраха се 10-15 тийнейджъри с още няколко спортни коли за шестцифрени суми. Няколко по-отракани започнаха да псуват хората по улиците, които снимаха поредното произшествие на този опасен булевард. Налитаха на саморазправа. За 15тина минути четирима съкварталци излязоха да кажат, как всяка вечер виждат и чуват този и подобни нему състезатели под балконите си. Даже уж познаха редовния участник в гонките.

Тийн групичката се смееше, подритваха бронята на GTRа. Нищо, тати ще му купи друг (този беше регистриран на баща му).

Чувството за безнаказаност у тези деца ме разочарова. И надменността. Сякаш са нещо повече от нас, простосмъртните. Поука? Научете децата си, че има закони, правила, и че ако не се спазват – могат да пострадат, те или околните. И че не са безсмъртни. Следващия път двигателя на GTRa ще се вреже в тялото на 19-годишния състезател и ще стане трагедия. Или в друг като мен.

И пазете себе си и близките, за никъде не бързаме, животът е хубав.“

По-долу можете да видите видео от мястото на инцидента след случването му, както и видео от началото на гонката.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *