728 x 90

Класически Nissan Bluebird се превърна в електромобил

Nissan Bluebird беше компактен автомобил, по-известен в Северна Америка като Altima. За европейския пазар серията U11 на модела беше произвеждана в Съндърланд, Великобритания, във фабрика на Nissan, която сега празнува своя 35-ти рожден ден. За да отбележи важната годишнина, автомобилният производител създаде доста специален еднократен проект. Това, което виждате в галерията по-долу, е Nissan Bluebird,

Nissan Bluebird беше компактен автомобил, по-известен в Северна Америка като Altima. За европейския пазар серията U11 на модела беше произвеждана в Съндърланд, Великобритания, във фабрика на Nissan, която сега празнува своя 35-ти рожден ден. За да отбележи важната годишнина, автомобилният производител създаде доста специален еднократен проект.

Това, което виждате в галерията по-долу, е Nissan Bluebird, трансформиран в електрическо превозно средство. Сега с името Newbird, автомобилът използва задвижването на Nissan Leaf, включително двигателя, инвертора и 40-кВч батерия. Модулите на акумулатора са монтирани между двигателния отсек и багажника за по-добро разпределение на теглото, като Nissan казва, че трансформацията е изисквала обширни модификации на каросерията и шасито.

Newbird не е хомологиран за използване по обществени пътища, въпреки че според Nissan може да измине около 210 км, преди батерията да се нуждае от презареждане. Ускорението от 0-100 километра в час отнема 15 секунди, а батерията може да се презарежда с до 6.6 кВ. Портът за зареждане заменя оригиналния отвор за гориво и дори индикаторът за гориво на оригиналното табло вече показва нивото на заряд на батерията.

Визуално колата изглежда почти изцяло в заводски вид и трябва да признаем, че работата, извършена от Kinghorn Electric Vehicles, семейна компания за трансформации ретро коли към EV, е фантастична. Единственият малък знак, че това наистина е машина с нулеви емисии, е светещата значка на Nissan на предния панел.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт