728 x 90

БГ пазар: Продават Nissan 300 ZX с десен волан и битурбо мотор

От доста години насам Nissan е далеч по-известна със своите всъдеходи и електромобили, отколкото със спортните си коли. Но преди години марката предлагаше някои от най-интересните и качествени спортни машини на пазара. Такъв беше условно периодът до 2000 година, макар че след това славата на GT-R се издигна до небесата. В началото на 90-те години

От доста години насам Nissan е далеч по-известна със своите всъдеходи и електромобили, отколкото със спортните си коли. Но преди години марката предлагаше някои от най-интересните и качествени спортни машини на пазара. Такъв беше условно периодът до 2000 година, макар че след това славата на GT-R се издигна до небесата.

В началото на 90-те години наминалия век, например, Nissan продава модела 300 ZX. Eдин екземпляр от 1993 година в момента се продава в България, като воланът се намира от дясната страна. Машината е оборудвана с модифицирана версия на VG30DETT мотора, който има легендарен статут сред феновете на марката.

Ето какво споделя продавачът в краткото описание на машината (публикуваме текста без редакторска намеса):

„VG30DETT с две турбини

Ръчна 5-степенна скоростна кутия

JDM – произведен за японския пазар.

Автомобилът е в оригинално състояние с налични катализатори.“

Въпросният двигател е с обем от 3.0 литра и разполага с мощност от 300 к.с. при 6400 об/мин в заводски вид.

Цената, която продавачът търси, е 17 000 лева. Повече можете да видите в оригиналната обява за автомобила.

Рубриката „БГ пазар“ цели да запознае читателите на AUTOCLUB.bg с интересни обяви от пазара за употребявани автомобили в България. Никаква част от материалите не е финансирана от страна на продавачите или когото и да е било, свързан по някакъв начин с обявите. В повечето от случаите нямаме контакт с лицата, които продават съответните автомобили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт