728 x 90

Българският пилот Никола Цолов размаза конкуренцията на „Херес“

Цолов започна състезателния уикенд с два пола, но в отварящата надпревара се забави на старта и се смъкна от първа на трета позиция.

Никола Цолов направи феноменален втори състезателен уикенд в испанската Формула 4 и оглави шампионата на пилотите, след като си тръгна от „Херес“ с две победи, три полпозишъна и три най-бързи обиколки. Неговите преки конкуренти за титлата загубиха ценни точки в третата надпревара, която нагледно демонстрира огромното му предимство.

Цолов започна състезателния уикенд с два пола, но в отварящата надпревара се забави на старта и се смъкна от първа на трета позиция. След като се справи с Валерио Риничела (MP Motorsport), българинът захапа и лидера Тимотеуш Кухарчик (MP Motorsport). За съжаление времето се оказа недостатъчно да го изпревари и Цолов мина покрай карирания флаг втори.

В неделя обаче състезателят на Campos бе безгрешен. Той спечели и двете надпревари, стартирайки от първа позиция, и гарнира двете победи с две най-бързи обиколки.

Двама от основните съперници на Цолов за титлата останаха без точки във финалното състезание на „Херес“. Контакт в дъното на колоната прати Кухарчик в бокса за ново предно крило, а Тасанапол Интрапувасак така и не можа да си пробие път към челната десетка, стартирайки едва осемнайсети.

Тежка катастрофа с Максим Архангелский (MP Motorsport) изкара червения флаг на пистата обиколка преди края, като преди това Цолов имаше над 5 секунди аванс спрямо втория Гоерг Келструп (Campos).

Следващият кръг в испанска Формула 4 е на „Рикардо Тормо“ след две седмици.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *