728 x 90

Японска компания от автомобилния сектор с развоен център в София

Nidec е водещ производител на електронни устройства за автомобили с повече от 300 дъщерни компании в над 40 страни. С откриването на Изследователския център, който се намира в Sofia Airport Center, компанията за първи път влиза на българския пазар. Първоначалната инвестиция в Развойния център на Nidec e в размер на 3.5 млн. долара, а до

Nidec е водещ производител на електронни устройства за автомобили с повече от 300 дъщерни компании в над 40 страни. С откриването на Изследователския център, който се намира в Sofia Airport Center, компанията за първи път влиза на българския пазар.

Първоначалната инвестиция в Развойния център на Nidec e в размер на 3.5 млн. долара, а до края на 2023 г. се предвижда да бъдат наети 100 инженери. Районът, в който се намира развойния център, се развива, а в близост има изградено метро, което прави транспорта по-лесен.

Nidec Corporation е японски производител и дистрибутор на електрически двигатели. Продуктите на компанията се намират в твърди дискове, електрически уреди, автомобили и търговско и производствено оборудване. Компанията има най-големия глобален пазарен дял за малките шпинделни двигатели, които захранват твърдите дискове.

Към 2017 г. компанията има 296 дъщерни дружества, разположени в Япония, Азия, Европа и Америка. Nidec е регистриран в първата секция на Токийската фондова борса и е съставна част на индекса на фондовия пазар TOPIX 100.

Компанията беше номер 42 в изданието от 2005 г. на Businessweek Infotech 100. Освен това Nidec беше включена в списъка на Forbes за най-иновативните компании в света за 2014 г.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт