728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Защо новият Mercedes C-Class ще има САМО 4-цил. мотори?

По-големи от 4-цилиндрови агрегати биха развалили баланса на C-Class що се отнася до неговото поведение на пътя.

Както стана ясно по-рано този месец, следващото поколение Mercedes-AMG C63 ще използва 2.0-литров мотор. Новината на практика потвърди, че всички версии C-Class ще се предлагат само с 4-цилиндрови мотори – ето защо.

В интервю за авторитетното издание Automotive News главният инженер на следващото поколение C-Class, Кристиан Фрюх, коментира, че причината за това решение не са емисионните стандарти.

Вместо това, по-големи от 4-цилиндрови агрегати биха развалили баланса на C-Class що се отнася до неговото поведение на пътя. Освен това, 6- или 8-цилиндрови мотори ще удължат допълнително предната част на автомобила.

Макар и това да беше една от запазените марки на премиум автомобилите с големи мотори, изглежда това вече не е така. Фрюх коментира още, че 2.0 мотор с хибридна система има по-балансирано разпределение на агрегатите в конструкцията на C-Class. Това, от своя страна, гарантира по-неутрално поведение при спортно каране.

Прочети още:
Показаха новия C-Class с 1.5 и 2.0 мотори и 9-степенен автоматик

Фрюх добавя, че разположението на моторите в новия C-Class ще остане надлъжно. Надлъжното разположение има „безспорни предимства“ според ръководния инженер.

Фрюх обяснява, че то осигурява „превъзходно сцепление и кормилно управление, което е напълно без външни влияния. Резултатът според него „е комфорт, управляемост, стабилност при шофиране, които очевидно превъзхождат автомобила с предно предаване.“

Що се отнася до топ модела C63, то той ще има 2.0 бензинов турбо мотор. По предварителни данни, той ще е подпомаган подпомаган от голям електромотор. Car and Driver съобщава, че мощността ще бъде около 500 к.с.

Също така, важно е да отбележим, че вече няма да се предлага версия с ръчна скоростна кутия. Сегашното поколение C-Class все още може да се намери с „ръчка“ на определени пазари. Междувременно, новият C63 най-вероятно ще заложи на двойно предаване, а стандартните модели ще останат на задно.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *