728 x 90

Новият Yaris: повече хибриди, повишена безопасност и още по-дигитален

  Toyota обявява редица подобрения и допълнения, насочени към по-нататъшното усъвършенстване на продуктовата гама на Yaris Hybrid хечбек и засилване на пазарните позиции на модела, който през годините се доказа като изключителен успех за марката. Внушителната гама от мерки за подобряване на динамичните характеристики, безопасността и дизайна ще гарантират на модела водещи качества и характеристики в

  Toyota обявява редица подобрения и допълнения, насочени към по-нататъшното усъвършенстване на продуктовата гама на Yaris Hybrid хечбек и засилване на пазарните позиции на модела, който през годините се доказа като изключителен успех за марката. Внушителната гама от мерки за подобряване на динамичните характеристики, безопасността и дизайна ще гарантират на модела водещи качества и характеристики в изключително оспорвания B-сегмент от европейския автомобилен пазар. Наред с повишаването на мощността и динамичните характеристики на хибридното електрическо задвижване, специалистите на Toyota представят и изцяло ново цифрово измерение на автомобила, както и още по-голям избор и още по-богата палитра от усъвършенствани системи за активна безопасност и асистенция на водача. Изключително богатото оборудване на модела включва цифрови показания на контролните прибори пред водача с възможност за персонализиране, по-мощна и интуитивна мултимедийна система, комфортна и стабилна комуникационна свързаност и за първи път – дигитален
  ключ с хендсфрий функция за достъп и стартиране на автомобила.

  Произведен в Европа и предназначен за европейските клиенти на марката, новият Yaris ще затвърди дългогодишната репутация на модела в областта на иновациите и отличните характеристики по отношение на дизайна и технологиите в класа на малките автомобили.

  ПОВЕЧЕ МОЩНОСТ И ПОВЕЧЕ УДОВОЛСТВИЕ ОТ ШОФИРАНЕТО

  Най-новите промени и актуализации на пълно хибридното електрическо задвижване на Yaris са ключов фактор за подобряване на важните и привлекателни за потребителите качества на модела, осигурявайки както по-висока мощ и динамика, така и по-завадяващо и приятно усещане при шофиране. Тези качества ще стават все по-важни за бъдещите клиенти от B-сегмента и особено за тези, които искат да преминат към по-нисък клас в избора си на нов автомобил. При новия Yaris клиентите вече ще могат да избират между две хибридни задвижвания, които да отговорят перфектно на техните нужди и ще продължат да се ползват от водещите в класа екологични характеристики на Yaris. Още със своя пазарен дебют 1,5-литровият двигател получи много положителни отзиви както от медиите, така и от потребителите за своя изключително нисък разход на гориво и нива на емисиите, както и за възможността за по-продължително движение и по-голям пробег в изцяло електрически (EV) режим. Чрез внедряването на „transaxle” задвижването от най-новото, пето поколение на водещата на пазара хибридна електрическа технология на Toyota, моделът вече е в състояние да предложи по-висока мощност и въртящ момент, както и значително повече удоволствие от шофирането.

  Новото „transaxle” задвижване с по-голям и по-мощен електромотор-генератор и обновлението на софтуера и хардуера на управляващия блок на силовата електроника PCU (power control unit) са довели до повишаване на общата системна мощност с 12% – от 116 к.с./85 кВт на 130 к.с./96 кВт (по DIN). Налице е и значително увеличение на въртящия момент, като максималният въртящ момент на електрическия агрегат MG2 е нараснал с 30% в целия оборотен диапазон и вече е 185 Нм вместо досегашните 141 Нм. На практика тези подобрени характеристики водят до значително по-бързо ускорение не само в спринта от 0 до 100 км/ч, но и в много по-важното за динамичното усещане при шофиране ускорение при маневри за изпреварване.

  Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч (9,2 секунди) е намалено с половин секунда, а повишените динамични възможности са намалили времето за ускорение от 80 до 120 км/ч до 7,5 секунди. Още по-важно е, че тези предимства са осигурени само със скромно повишаване на емисиите на CO2 и Yaris запазва своето място на най-добрия в своя клас в това отношение с нива на въглеродните емисии от едва 96-116 г/км. Разбира се, увеличението на мощността е само част от цялата картина – много по-важно и по-различно при новия модел е усещането за динамика, което получава водачът. С увеличаването на въртящия момент в целия оборотен диапазон на двигателя, удоволствието от шофирането става по-силно, реакциите по-бързи, а усещането за динамика на пътя – още по-добро.

  Хибридното електрическо задвижване е решаващ фактор за избора на хората, които се насочват към покупката на Yaris. С добавянето на повишените динамични характеристики към утвърдената комбинация от качества на модела, неговата привлекателност за потребителите ще продължи да расте – шофирането на Yaris ще стане още по-плавно и пъргаво в града и още по-балансирано и уверено на дълги разстояния. С добавянето в гамата на новия Yaris на възможността за „двоен хибриден” избор на задвижване, клиентите могат да избират между „Hybrid 115“ и утвърдената хибридна система за задвижване на Yaris с най-добрите в класа екологични характеристики или да се насочат към новото, по-мощно хибридно задвижване на „Hybrid 130“, което осигурява по-високи динамични показатели и същевременно запазва своето екологично лидерство в сегмента. Числото „130“ идва от нивото на мощността, увеличена до 130 к.с./96 кВт (по DIN).

  Всички изпълнения на Yaris Premiere Edition и GR SPORT ще бъдат оборудвани стандартно с „Hybrid 130“, а на някои пазари в Европа по мощната версия на задвижването ще се предлага с по-висок вариант „High grade”

  TOYOTA T-MATE ПРАВИ ШОФИРАНЕТО ПО-БЕЗОПАСНО И ПО-ЛЕКО

  Със своето извънредно богато оборудване със системи за активна и пасивна безопасност, както и с изключителната конструктивна сигурност и устойчивост на каросерията, актуалното поколение на Yaris винаги се е стремяло да бъде най-сигурният и безопасен малък автомобил в света. В новия Yaris Toyota представя допълнителни и усъвършенствани функции за безопасност, за да укрепи още по-стабилно водещата позиция на Yaris в тази сфера.

  Усъвършенстваните функции са обобщени под названието Toyota T-Mate и целят да направят новия модел още по-безопасен и по-лесен за шофиране и паркиране. В новия Yaris тези функции са по-ефективни от когато и да било преди, добавяйки допълнителни и подобрени възможности, сред които и най-новото поколение системи за асистенция на водача Toyota Safety Sense.

  В изпълнение на своята мисия за предотвратяване на пътнотранспортните произшествия, Toyota представя в стандартното оборудване на новия Yaris редица усъвършенствани технологични функции, които при останалите представители на B-сегмента често се предлагат само като допълнително оборудване или въобще липсват.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *