728 x 90

Made in Germany: Започна производството на новия Opel Astra в Рюселсхайм

Официално бе отбелязано регулярното производството на новия модел Opel Astra в завода в Рюселсхайм в Германия. Главният изпълнителен директор на Opel Уве Хохгешурц приветства премиера на провинция Хесен Фолкер Буфие, министъра на икономиката на Хесен Тарек Ал-Вазир и кмета на Рюселсхайм Удо Бауш в завода в Рюселсхайм, за да станат свидетели на производството на новия

Официално бе отбелязано регулярното производството на новия модел Opel Astra в завода в Рюселсхайм в Германия. Главният изпълнителен директор на Opel Уве Хохгешурц приветства премиера на провинция Хесен Фолкер Буфие, министъра на икономиката на Хесен Тарек Ал-Вазир и кмета на Рюселсхайм Удо Бауш в завода в Рюселсхайм, за да станат свидетели на производството на новия Opel Astra. Към днешна дата вече са произведени около 500 автомобила. През следващите месеци новото поколение на Opel Astra ще бъде ключов момент в офанзивата за електрификация на базираната в Рюселсхайм автомобилна марка. Astra се очаква да пристигне в дилърствата и при клиентите си в средата на годината. Моделът ще се предлага и като plug-in хибрид. През 2023 г. изцяло електрическата Astra-e ще завърши гамата.

„Opel е у дома си тук, в Хесен. Много поколения са избрали да притежават и карат Opel, но и са част от семейството на марката, като участват в производството и развитието на бранда. Централата в Рюселсхайм е важен работодател в целия регион. Затова е особено радостно за нас, че новата Astra слиза от поточната линия тук, в Рюселсхайм. С това компанията засилва ангажимента си към хората и региона. От своя страна Хесен също гарантира, че автомобилният производител разполага с добри условия за производство, разработка и изследвания. В момента автомобилната индустрия е в процес на структурна трансформация. Държавното правителство на Хесен ще продължи да подкрепя Opel в справянето с това предизвикателство. С началото на производството и преминаването към електрическа мобилност, планирано през 2028 г., компанията ясно демонстрира своето виждане и поглед в бъдещето“, казаха премиерът на Хесен Фолкер Буфие и министърът на икономиката Тарек Ал-Вазир.

Новата Opel Astra е дизайнерски шедьовър на марката. Моделът е изключително динамичен, с изчистени, равни повърхности, детоксикирани от излишни елементи и носещ новото лице на марката – Opel Vizor. Astra прави ясно изявление относно технологиите и асистиращите системи, които внася в компактния клас. Иновации, с които клиентите са запознати само при автомобили от по-високите сегменти. Един акцент от обширното портфолио е най-новата версия на адаптивното осветление Intelli-Lux LED Pixel без отблясъци. Системата идва директно от флагманите на Opel Insignia и Grandland и с нейните 168 LED елемента е лидер в компактния и средния клас.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт