728 x 90

Чисто новото Mitsubishi ASX се оказа нищо повече от ребрандирано Renault Captur

Mitsubishi представи най-новото поколение от своя малък кросоувър ASX, който ще се продава на някои европейски пазари на марката. Моделът придава ново значение на термина „badge engineering“ като на практика представлява версия на Renault Captur с емблема на японската марка. Дори дизайна на джантите е напълно еднакъв. Точно като външния дизайн, Mitsubishi копира изцяло двигателната

Mitsubishi представи най-новото поколение от своя малък кросоувър ASX, който ще се продава на някои европейски пазари на марката. Моделът придава ново значение на термина „badge engineering“ като на практика представлява версия на Renault Captur с емблема на японската марка. Дори дизайна на джантите е напълно еднакъв.

Точно като външния дизайн, Mitsubishi копира изцяло двигателната гама от Renault, която включва базов 1.0-литров бензинов двигател с три цилиндъра и мощност 90 к.с.

Над него в йерархията се намира 1.3-литров бензинов мотор с турбокомпресор, който се предлага с две мощности. Първият има 138 к.с. и шестстепенна ръчна трансмисия, а по-мощният е със 155 к.с. седемстепенна трансмисия с двоен съединител.

ASX е и първият пълен хибриден на Mitsubishi, който се продава в Европа, благодарение на 1.6-литров бензинов двигател, който се подпомага от електрическа тяга. Тази установка предлага мощност от 141 к.с. И накрая, диапазонът е допълнен от 1.6-литров плъг-ин хибрид, който разполага с 10,5 кВтч батерия, позволяваща на АSX да измине до 49 км само на електричество. Мощността е 157 к.с.

Прочети още:
Москвич се връща на поточната линия другата седмица, руснаците планирали собствена EV платформа

Продажбите на новия Mitsubishi ASX започват от март 2023 г. в Германия и в избрани други европейски пазари, където марката все още е активна. Няма планове за продажба на колата в Обединеното кралство. Цените ще бъдат налични на по-късен етап.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *