728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

В Индия доставиха нова кола на робот (видео)

Предаването на чисто нов автомобил е специално събитие за всеки – независимо дали в България или Индия. Как ли обаче гледат роботите на това?

Предаването на чисто нов автомобил е специално събитие за всеки – независимо дали става въпрос за евтина градска кола или за луксозен седан, например. Как ли обаче гледа един робот на това?

Странен въпрос, нали? Колкото и да са напреднали технологично, роботите са много далеч от това да имат разум и да изпитват чувства. За това, логично, няма как да изпитват каквото и да е при каквато и да е ситуация.

Ако имаха чувства, може би най-щастливият робот тези дни щеше да бъде в Индия. По-точно, в град Керала, където чисто нов автомобил беше доставен на човекоподобен робот.

Както съобщава GaadiWaadi, Incheon Kia, дилър на KIA в Керала, предаде чисто нов екземпляр Sonet на робота, който е разработен от местна компания. Машината не просто прие ключовете от колата, но и успя да се включи в кратък разговор на английски.

Роботът е разработен от Asimov Robots, като именно управителят на фирмата е направил покупката на корейския кросоувър. Роботът носи името Sayabot и има черти, които могат да се оприличат на женско лице.

Sayabot се разработва с цел основно домакинска помощ за семейства. Все още не е пуснат за продажба сред населението, а визитата му в шоурума е част от промоционалните дейности преди лансирането.

В Индия KIA Sonet се предлаг с три двигателни опции – 1.2-литров бензин, 1.5-литров турбо-дизел и 1.0-литров турбо-бензин. Бензиновият двигател с обем 1.2 литра е атмосферен, който може да генерира съответно максимална мощност и въртящ момент от 83 к.с. и 115 Нм.

1.5-литровият дизел е турбокомпресорен, наличен в две мощности – 100 к.с. и 240 Нм с 6-степенна ръчна скоростна кутия и 115 к.с. и 250 Нм с 6-степенен автоматик. 1.0-литровият бензинов турбо мотор и разполага с 120 к.с. и 172 Нм.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *